reklam

05 Nisan 2005 Salı
Ana Sayfa > Haberler

Gaggenau’yla Almanya’daki İlk Fabrikasını Ziyaret Ettik

30 Mart-1 Nisan tarihleri arasında, Gaggenau Türkiye, 2005 ürünlerini tanıtmak amacı ile firmanın Almanya ve Fransa’daki tesislerine bir grup basın mensubu ile birlikte gezi düzenledi.

Gezinin ilk durağı, firmanın 1681 yılında doğduğu ve adını aldığı Gaggenau Kasabası idi. Firmanın ilk fabrika binası, yönetimin 2002’de Münih’e taşınması ile bir Lezzet Akademisi’ne (Gaggenau Genuss Akademie) dönüştürülmüş. Bu sayede, Almanya başta olmak üzere birçok ülkeden Akademi’ye gelen konuklar, Gaggenau’nun ürünlerini kullanarak hem yemek yapıyor hem de Alman Mutfağı’nı yakından tanıma fırsatını buluyor.

Akademi’de konuklara, ilk önce yeni tasarımlar tanıtıldı. Konuklar, sunumun ardından tanıtılan ürünleri yemek yaparak kullanma şansına sahip oldu. Gaggenau’nun Bauhaus ekolünden gelen “zamansız tasarım” anlayışıyla tasarlanan ürünleri, mekan tasarımında da özgürlük sağlıyor. Fonksiyonaliteye önem veren anlayışın düsturu, “biçim fonksiyonu takip eder” ilkesi. Modüler sistemi ile isteğe bağlı farklı tezgahlar oluşturulabiliyor, az yer kaplayan “tezgah aspiratörü” ile yalın ve özgür mutfak tasarımına olanak tanıyor. Profesyonel mutfağın özelliklerini ev mutfağına taşıyan firma, hem işin profesyonelleri hem de müşterileri tarafından büyük ilgi görüyor.

Gezinin ikinci durağı ise Fransa Lipsheim’daki pişirme grubu fabrikasıydı. Üretimin başından sonuna bütün serüveninin anlatıldığı fabrikada 386 kişi çalışıyor. Fabrikanın ve temelinde Gaggenau’nun üzerinde ısrarla durduğu nokta, üretimde insan gücünün çok önemli olduğu. Diğer firmalar gibi makinalaşmak yerine, insana ve zanaata önem veriliyor. Ürünlerin bütün parçaları fabrikada büyük bir itina ile hazırlanıp, montajı yapılıyor. Güvenlik testleri de yine aynı fabrikada tamamlanıyor.

1950 yılında tasarım ve teknolojiyi birarada kullanmaya başlayan firma için tasarımın çok önemli bir yeri var. 7 kişilik tasarım ekibinin yanı sıra, zaman zaman düzenledikleri yarışmalarla dışarıdan da destek alıyorlar.

Lezzet Akademisi ve Fabrika gezilerinin yanı sıra geziye katılan konuklar, Avrupa Konseyi’nin merkezi Strasbourg şehrini ve kaplıcaları ile ünlü Baden Baden şehrini gezme fırsatı da buldular.

Gaggenau, son olarak “En İyi Tasarlanmış Mutfak” yarışması düzenledi. Son başvuru ve teslim tarihi 14 Kasım 2005 olan yarışmanın amacı, içinde en az bir Gaggenau ürünü kullanılmış en iyi tasarlanmış mutfağı seçmek, tasarımcıyı ve işvereni ödüllendirmek.Detaylı bilgi için tıklayın.
Arkitera - İdil Erkol

 

Nisan 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
      01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
diğer aylar için tıklayın

Diyalog

Mehmet Kütükçüoğlu,
7 Nisan 2005 tarihinde
Diyalog bölümümüze konuk olacak.

Mehmet Kütükçüoğlu hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya, kendisine soru sormak, tartışmaya katılmak için buraya tıklayın...

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz