reklam

18 Nisan 2005 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Bolu Dağı Tüneli 2006’yı bekliyor

Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen, “Bolu Dağı tünelinin 2006 yılında tamamlanacağını bildirerek, “Tünelin bitmesine engel teşkil edecek bir durum yok” dedi.

İstanbul’dan Ankara’ya kadar olan bölünmüş yolların tamamının bitirileceğine de dikkat çeken Ergezen, yolların kısa sürede bitirilmesi için bütün ekiplerin seferber edileceğini söyledi.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen, “Bu sene Bolu Dağı Tünelinde ışık görünecek. Geçtiğimiz günlerde tünelin inşaatını yapan Astaldi firmasının yetkilileri ile geçtiğimiz günlerde bir araya geldik. 2006 yılının sonunda tünelin bitmesi konusunda mutabakata vardık. Başbakan’ın huzurunda da olayı kendilerine teyit ettirdik. Şu anda tünelin bitmesine engel teşkil edecek bir durum söz konusu değil. Ödenek sorunu yok, sigorta olayı vardı yüzde 45’inin sigortası yapıldı. Geri kalan bölümün sigortası ise Mayıs’ın 6 veya 7’sinde yapılacak” dedi.
Tünelin inşaatı ile ilgili hakkedişlerin zamanında ödendiğine de işaret eden Ergezen, tünelin inşaatı ile ilgili çalışma temposunda bir gecikme olmadığını vurguladı.

İstanbul’dan Ankara’ya kadar olan bölünmüş yolların tamamının bitirileceğine de dikkat çeken Ergezen, yolların kısa sürede bitirilmesi için bütün ekiplerin seferber edileceğini söyledi.

Deprem Çalışması
Ergezen, Afet İşleri Genel Müdürlüğü’nün Türkiye’nin depremselliğini gösteren bir harita hazırladığını ve ilk defa deprem şurasını topladıklarını hatırlatarak, buna paralel olarak Afet İşleri Genel Müdürlüğü’nün Bayındırlık Müdürlükleri ile ortaklaşa hareket ederek, illerde bulunan, özellikle resmi binaların durumlarını incelediğini kaydetti.

Afet İşleri Genel Müdürlüğü’nün Türkiye genelinde kamu binalarının depreme dayanıklılığını araştırmaya başladığını da söyleyen Ergezen, “Özellikle okullar ve resmi binalara ağırlık veriliyor. Türkiye’nin her yerinde kamu binalarına yönelik çalışma yapıyoruz. Bu çalışma kapsamında vatandaşlarımıza ait binaların durumları da ele alınacak. Bu çalışma kapsamında özellikle İstanbul’da önemli mesafe katettik” dedi.
NTVMSNBC

 

Nisan 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
      01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
diğer aylar için tıklayın

ARKIMEET

ARKIMEET Konferans Serisinin davetlisi olarak,  Rem Koolhas 17 Mayıs 2005 tarihinde saat 19:00'da Askeri Müze Kültür Sitesi Büyük Konferans Salonu'nda konferans verecek.


 
Philips Armatür'ün katkılarıyla

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz