reklam

26 Nisan 2005 Salı
Ana Sayfa > Haberler

Beyoğlu’na yeni düzenleme

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu İstiklal Caddesi’nin çevredeki sokaklarla birlikte yeniden düzenleneceğini söyledi. Topbaş, alt yapıya paralel olarak caddenin zeminini de düzeltmeyi hedeflediklerini belirterek, “İstiklal Caddesi’nin düzenlenmesi işinin ihalesini yaptık. 4 trilyon 650 milyar lira bedelle işi ihale ettik. İş kapsamında önce alt yapı tamamlanacak, ardından İstiklal Caddesi’nin zemini 8 santimetre kalınlığında granit plaka taşlarla kaplanacak. Gri, siyah ve bordo renkler kullanılacak. Gerektiği zaman da taşlar açılarak alt yapıya müdahale edilebilecek” diye konuştu.

“Bu proje hayalimdi”
İstiklal Caddesi’ne paralel olarak Tarlabaşı Bulvarı ve Sıraselviler Caddesi arasındaki tüm sokakların da doğal malzemeyle yeniden düzenleneceğini belirten Topbaş, “Bu proje, benim Beyoğlu Belediye Başkanı iken hayalimdi. Proje o dönem hazırlandı, ancak o zaman bütçemiz yeterli olmadığı için gerçekleştiremedik. Talimhane de böyleydi. Ama o projeyi yaptık. Şimdi de İstiklal Caddesi’ni gerçekleştireceğiz” dedi.

Dereler ulaşımda kullanılacak
Başkan Topbaş, Bakırköy’deki Ayamama ve Kadıköy’deki Kurbağalıdere’nin kent içi ulaşımda kullanılacağını bildirdi. Bakırköy’e ilişkin projelerini anlatan Topbaş, İstanbul’un en önemli probleminin ulaşım olduğunu ve bu problemi çözmek için raylı sistem ve deniz taşımacılığına önem vereceklerini belirterek, Bakırköy-Bağcılar-Beylikdüzü raylı sistem hattını “yap-işlet” olarak gündeme getirdiklerini söyledi. Bakırköy’deki İDO iskelesinden Dünya Ticaret Merkezi’ne Ayamama Deresi’ni kullanarak ulaşım sağlayacaklarını anlatan Topbaş, aynı projenin Kadıköy’deki Kurbağalıdere’de de uygulanacağını bildirdi. Topbaş, “Ayamama ve Kurbağalıdere’yi kent içi ulaşımda kullanacağız” dedi.
Türkiye

 

 

 

 

Nisan 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
      01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
diğer aylar için tıklayın

Kitap

Suyun Altında Yerin Üstünde
Editör: Pınar Gökbayrak
Grafik Tasarım: Aslı Ayhan

Arkitera Mimarlık Merkezi Yayınları

Ücret: 30 milyon TL

(30 YTL). Dağıtım ve kargo masrafları dahil.

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz