reklam

26 Nisan 2005 Salı
Ana Sayfa > Haberler

AB Sürecinde İMSAD Çalışmaları

İMSAD, İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Galip Sayıl, İMSAD’ın Türkiye’yi temsilen katıldığı CEPMC, Avrupa İnşaat Malzemesi Üreticileri Konseyi toplantıları hakkında açıklama yaptı.

İMSAD Başkanı Galip Sayıl sektörlerinde AB uyumu doğrultusunda yapılan çalışmaların sürdüğünü belirtti. Çalışmalarda İMSAD’ın da sorumluluklar üstlendiğini söyleyen Sayıl bunlar arasında en önemli yeri CEPMC, Avrupa İnşaat Malzemesi Üreticileri Konseyi üyeliğinin oluşturduğunu vurguladı. 17 Aralık zirvesi öncesinde İMSAD’ın AB yolunda CEPMC üyesi ülkelerin desteğini istediği mesajının CEPMC aracılığıyla AB üyesi 16 üye ülke kuruluşu yanında Romanya, İsviçre ve Norveç ülke temsilcilerine iletildiğini ve CEPMC’nin Avrupa Birliği Komisyon ve Komiteleri yanında Yapı Daimi Komitesi (SCC), Avrupa Standardizasyon Komitesi(CEN), Onaylanmış Kuruluşlar Topluluğu (GNB) gibi etkin kuruluşlarda temsil edildiğini belirten Sayıl, sektörle ilgili gelişmelerin bu yolla takip edildiğini ve ülkemizdeki ilgili kamu kurumları, sektörel dernek ve birlikler ve üreticilerle bu bilgilerin paylaşıldığını belirtti.

İMSAD’ın 11-12 Mart 2005 tarihlerinde Brüksel’de yapılan CEPMC, CPD/ Construction Products Directive-İnşaat Malzemesi Yönetmeliği Çalışma Grubu Toplantılarına katıldığını bildiren Sayıl, bu toplantıda sektörle ilgili Avrupa gündemi ve çalışmaları hakkında bilgi sahibi olduklarını ve özellikle 12-14 Nisan 2005 tarihlerinde toplanan SCC / Yapı Daimi Komitesi / Standing Committe for Construction toplantısı gündemi ile görüşülüp karara bağlanacak ve tartışılmakta olan dosyaların bu toplantıya ilk kez gözlemci statüsünde katılacak olan Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile üyesi olduğumuz YAMTEK, Yapı Malzemeleri Teknik Komitesi'ne aktarıldığını vurguladı. CEPMC çalışma gruplarına İMSAD olarak, ülke görüşü bildirerek kararlara katılımın sözkonusu olacağını belirtti.

Toplantılarda İMSAD tarafından, Türkiye'nin inşaat malzemeleri sanayisinin gücü, kalitesi, uluslararası standartlara göre yaptığı üretim, özellikle çimento, seramik, demir - çelik,doğal taş gibi ürünlerde Avrupa'da ve Dünya'daki üretim ve ihracat miktarlarının yeri ve önemi, yerel onaylanmış kuruluşlar (notified bodies) konusundaki sorunlarımız, Türkiye'nin Avrupa Topluluğu'na üyeliğinin öneminin dile getirildiğini belirten Galip Sayıl, CEPMC ile asil ve ortak üyelerinin, İMSAD'a ve ülkemizin Avrupa Topluluğu'na üyeliği konusunda verdikleri desteği belirttiklerini vurguladı. Bu desteğin sektörümüz ve ülkemize fayda sağlayacak şekilde değerlendirilmesi için çalışmaların sürdürüleceğini bidiren Sayıl, bu konuda ilgili herkesin katkısının beklendiğini açıkladı.
Arkitera

 

Nisan 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
      01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
diğer aylar için tıklayın

Platform

Arkitera Platform 2004 - 2005 toplantılarının yedincisi
29 Nisan 2005 tarihinde İzmir Sanat Konferans Salonu'nda gerçekleşecek.

Yönetici: İhsan Bilgin
Davetli Tartışmacılar: 
Tamer Başbuğ, Emel Göksu, Nevzat Sayın, Hasan Topal


Kale Grubu'nun  katkılarıyla

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz