reklam

26 Nisan 2005 Salı
Ana Sayfa > Haberler

İstiklal Caddesi Sil Baştan

Habitat döneminde mevcut dokusu baskı beton olarak düzenlenen, ancak alt yapı problemleri nedeniyle yılda en az 30-40 kez kazılan İstiklal Caddesi, 4 trilyon 650 milyar liralık bedelle baştan yaratılacak. İstanbul Büyükşehir belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Bu proje, benim Beyoğlu Belediye Başkanı iken hayalimdi. Proje o dönem hazırlandı, ancak o zaman bütçemiz yeterli olmadığı için gerçekleştiremedik. Talimhane de böyleydi. Ama o projeyi yaptık. Şimdi de İstiklal Caddesi'ni gerçekleştireceğiz" dedi.

Konu ile ilgili bilgi veren Kadir Topbaş, sorunu çözmek için önce tüm alt yapı sistemini toplayacak bir galeri sistemi düşündüklerini, ancak bundan çok ciddi maliyet ve caddenin uzun süre kapatılmasını gerektireceği için vazgeçtiklerini söyledi. Topbaş, alt yapıya paralel olarak caddenin zeminini de düzeltmeyi hedeflediklerini belirterek, "İstiklal Caddesi'nin düzenlenmesi işinin ihalesini yaptık. 4 trilyon 650 milyar lira bedelle Gürsoy İnşaat ihaleyi aldı. İş kapsamında önce alt yapı tamamlanacak, ardından İstiklal Caddesi'nin zemini 8 santimetre kalınlığında granit plaka taşlarla kaplanacak. Gri, siyah ve bordo renkler kullanılacak. Gerektiği zaman da taşlar açılarak alt yapıya müdahale edilebilecek" dedi. Taşların özel olarak kesilip hazırlanacağını, bu nedenle malzeme hazırlandıktan sonra işe başlanacağını ifade eden Topbaş, "Muhtemelen Haziran ayı sonu itibarıyla çalışmalar başlayacak ve 1.5 - 2 ay içinde de tamamlanacak" diye konuştu.

"Ağaçlar Yürümeye Engel"
Caddenin konseptinde ağaç bulunmaması nedeniyle yeni düzenlemede ağaç olmayacağını da belirten Topbaş, "Yeşillik olsun diye dikilen ağaçlar sökülerek başka yere taşınacak. Şu andaki ağaç diplerinin büyüklüğü ve çevresi sebebiyle de yürümeye ciddi anlamda engel teşkil ediyor" diye konuştu.

Öte yandan, İstiklal Caddesi'ne paralel olarak Tarlabaşı Bulvarı ve Sıraselviler Caddesi arasındaki tüm sokakların da doğal malzemeyle yeniden düzenleneceğini kaydeden İstanbul Büyükşehir belediye Başkanı Topbaş, şöyle devam etti: "Toplam 75 bin metrekare de sokak döşemesi yapılarak, sokakları çok daha kaliteli ve farklı hale getireceğiz. Sokakların düzenlenmesi işinin ihalesi de Mayıs ayının ilk haftasında yapılacak. Ancak çalışmalar caddeye paralel olarak başlayacak. Bu bölgelerde 1-2 noktadan trafik geçişi sağlanacak, diğer yerler yayalaşarak, aktivite merkezlerinin olduğu arka sokaklara kadar yaşayan bir Beyoğlu oluşturacağız. Böylece sadece İstiklal Caddesi'nin geçiş noktası olmasını önleyerek, sokaklarıyla bir bütünlük sağlayacağız"
Birgün

 

Nisan 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
      01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
diğer aylar için tıklayın

Kentin fiziksel çevresi, sorunları ve kentli olmak üzerine görüşlerinizi Kent başlığı  altında tartışıyoruz.

Arkitera.com/forum

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz