reklam

26 Nisan 2005 Salı
Ana Sayfa > Haberler

Yatırımcılar İstanbul’da buluşacak

İstanbul, iki hafta boyunca dünyanın dört bir yanından gelen yatırımcılara ev sahipliği yapacak. 6 Mayıs’a kadar İstanbul’da 4 geniş çaplı uluslararası toplantı düzenlenerek yatırım olanakları masaya yatırılacak.

İstanbul, uluslararası yatırımcılara ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. The Economist dergisinin düzenlediği toplantıyla Pazartesi günü start alacak Forum İstanbul 2005, Yatırımcı Danışma Konseyi, Türk-Alman Ekonomi Kongresi ve gayrimenkul zirvesi ile devam edecek.

İstanbul’daki yoğun trafik, Pazartesi günü start alacak. The Economist dergisinin yuvarlak masa toplantılarına bilişim, ilaç ve tüketici ürünleri alanlarında dünyanın en büyük firmalarından temsilciler katılacak. Zirvenin açılış konuşmasını Başbakan Erdoğan yapacak. Başbakan’ın konuşması Salı günü CNBC-e’den canlı yayınlanacak.

Zirve kapsamında katılımcılar, Devlet Bakanı Ali Babacan ile Türkiye’nin yatırım olanakları konusunda basına kapalı bir oturum gerçekleştirecek.

İkinci Yatırımcı Danışma Konseyi
Haftanın diğer önemli zirvesi, 29 Nisan’daki Yatırımcı Danışma Konseyi. İlki geçen yıl yapılan konseye, IMF Başkanı Rodrigo Rato, Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Zhang ile Citigroup, Ford, Lafarge, Hyundaİ, Unİlever, Merloni, Pirelli gibi şirketlerin başkanlarının katılması bekleniyor.
Türkiye’deki yatırım olanaklarının iyileştirilmesi konusunda geçen yıl yapılan zirveden çıkan bildirge üzerinde tartışma yürütülecek.

Forum İstanbul
4 ile 6 Mayıs arasında sürecek Forum İstanbul 2005 toplantılarında ise İsrail Başbakan Yardımcısı Shimon Peres,Avrupa Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, Küresel Strateji Analisti Anais Faraj gibi konuşmacılar Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliği ve küresel bilgi toplumumun kurulmasını değerlendirecek.

Alman Yatırımcılar Gelecek
Aynı tarihler arasında gerçekleştirilecek Türk-Alman Ekonomi Kongresi’ne ise Almanya Başbakanı Gerhard Schröder’le birlikte 600 Alman yatırımcı katılacak.

Gayrimenkul Zirvesi
Türkiye’yi gayrimenkul alanında Avrupa’nın en cazip kenti olarak gösteren ULI, 9-10 Mayıs tarihlerinde gayrimenkul zirvesi düzenleyecek. Zirveye katılacak isimler arasında ULI Avrupa Başkanı Wıllıam Kıstler ve Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın yüzde 46’sını alan Corio’nun başkanı da bulunuyor.
NTVMSNBC

 

Nisan 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
      01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
diğer aylar için tıklayın

Mimarlık ve tasarım dünyası ile ilgili genel tartışma konuları Mimarlık forumunda

Arkitera.com/forum

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz