reklam

27 Nisan 2005 Çarşamba
Ana Sayfa > Haberler

Ambalaj atıkları artık ayrı toplanıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi koordinatörlüğünde; Çevko ve Konak Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması projesi kapsamında 127 ton ambalaj atığı toplandı.

Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, uygulamaya vatandaşların çok büyük ilgi gösterdiğini belirtti.

Başkan Tunçağ, ilk hafta 840 kilogram atık topladıklarını ve bu rakamın altı ayın sonunda 127 tona ulaştığını söyledi. Tunçağ,” 9 Kasım 2004 tarihinde Oyak Sitesi ve Mimkent mahallesinde 2 bin 363 konutta başladığımız uygulamayı daha sonraki günlerde 23 bin 50 konuta çıkardık” dedi.

Uygulamanın şubat ayından başlayarak Mithatpaşa Caddesi, Fahrettin Altay, Üçkuyular, Mehmet Ali Akman, Esentepe, Muammer Akar ve General Kazım Özalp mahallerini de kapsadığını belirten Tunçağ çalışmayla ilgili şu bilgileri verdi:
“Seçilen proje bölgelerinde çalışmanın hedefi, neden yapıldığı ve nasıl uygulanacağı konusunda Büyükşehir Belediyesi ve Çevko Vakfı yetkililerinin de katılımıyla bilgilendirme toplantıları düzenlendi, konutlara broşürler dağıtıldı; vatandaşlarımıza birebir açıklamalar yapıldı. Bölgede afiş çalışmaları ile duyurular ve tanıtımlar gerçekleştirildi. Ayrıca yine proje bölgelerindeki okullarda ilköğretim öğrencilerimize bu konuda eğitimler verildi. Film ve slayt gösterimi ile geri kazanımın önemi anlatıldı.Bölge muhtarlarımıza çalışma hakkında bilgiler verildi. Muhtarlıklarda da afişleme yapılıp broşürler bırakıldı. Bu proje kapsamında kağıt, cam, plastik, metal ve karton gibi ambalaj atıkları diğer evsel atıklardan ayrı toplandı.”

Başkan Tunçağ, program dahilinde her bölgede haftada iki gün , özel atık toplama aracı ile ambalaj atıklarının ayrı toplandığına değinerek, apartman görevlilerinin ve vatandaşların toplama gününde çıkardığı ambalaj atık poşetlerinin alınıp, yerine yeni poşetler verilmek suretiyle toplamanın sağlıklı olarak yürütüldüğünü de vurguladı.

Tunçağ, katılımın her geçen gün arttığını, vatandaşların projeyi benimsediğini ayrıca umulandan daha hızlı bir gelişme kaydedildiğini de belirtti. Tunçağ, proje bölgelerinin geliştirilmesi ve genişletilmesine yönelik etüd ,eğitim ve bilgilendirme çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.
NTVMSNBC

 

Nisan 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
      01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
diğer aylar için tıklayın

Platform

Arkitera Platform 2004 - 2005 toplantılarının yedincisi
29 Nisan 2005 tarihinde İzmir Sanat Konferans Salonu'nda gerçekleşecek.

Yönetici: İhsan Bilgin
Davetli Tartışmacılar: 
Tamer Başbuğ, Emel Göksu, Nevzat Sayın, Hasan Topal


Kale Grubu'nun  katkılarıyla

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz