reklam

02 Mayıs 2005 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Indesit yatırıma hazırlanıyor

İtalya'nın önde gelen beyaz eşya üreticisi Indesit'in üst yöneticisi Marco Milani, Türkiye'nin şirketin üretim üssü adayları arasında olduğunu söyledi. Marco Milani, Türkiye'nin üç önemli avantajı olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Birincisi Türkiye büyük bir pazar. İkincisi üretimde verimlilik yüksek. Üçüncüsü coğrafi konumu. Biz Türkiyeye önem verdiğimizi 13 yıl önce gelerek gösterdik. Manisa'daki fabrikamızda yalnızca ucuz ürünler değil, en ileri teknolojiyle yapılan ürünler de satılıyor. Türkiye'de son dönemde her anlamda istikrar güçlendi. Daha önceki avantajları ve istikrar sayesinde Türkiye Indesit'in üretim merkezlerinden biri haline gelebilir. Şu anda 'Daha fazla nasıl yatırım yapabiliriz' diye olasılıkları araştırıyoruz."

'Türkiye daha istikrarlı'
Milani, Türkiye'de şu anda eskiye nazaran çok daha fazla istikrar, öngörülebilirlik olduğunu ve yatırım yapmanın kendileri için daha önemli hale geldiğini söyledi. Yatırım Danışma Konseyi toplantısının mükemmel bir fikir ve fırsat olduğunu kaydeden Milani, şöyle devam etti:

"Şu anda değerlendirmeler yapıyoruz, sanayi açısından, üretim açısından önümüzdeki beş yıla dair yatırım planları hazırlıyoruz. Türkiye öyle bir ülke ki şu anda hâlâ gelişim sürecinde. Maliyetler açısından Türkiye hâlâ rekabetçi ve lojistik açıdan önemli. bir yerde." Düşük enflasyon ortamının kendileri için farklı bir operasyon şekli anlamına geldiğini belirten Milani, diğer Avrupa ülkelerinde olduğu gibi kârlılığın, maliyetlerin önceden tahmin edilebildiğini belirtti.

Siemens'in gözü enerjide
Siemens AG Başkan Yardımcısı Johannes Feldmayer, Türkiye'de enerji sektöründeki özelleştirmelerle ilgili olduklarını, başka sektörlerdeki özelleştirmelerle de ilgileneceklerini açıkladı. Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Shengman Zhang ise Türkiye'nin çok etkileyici bir ilerleme gösterdiğini, ekonomik büyümenin hızlı bir şekilde devam etmesinin, Türkiye ekonomisindeki en önemli gelişme olduğunu söyledi.
Radikal

 

 

Nisan 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
      01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
diğer aylar için tıklayın

Diyalog

Kadir Topbaş  5 Mayıs 2005 tarihinde Diyalog bölümümüze konuk olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı mimar Kadir Topbaş'a soru sormak için buraya tıklayın...

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz