reklam

Ağustos Ayı Kültür & Sanat  Haberleri
Sanat

Türk Resminin Çağdaş Ressamları Sergisi Eylül'de
"Türk Resminin Çağdaş Ressamları"adlı sergi 1 - 30 Eylül 2004 tarihleri arasında ARTDEPO Sanat Galerisi’nde gerçekleşecek. 

Genç Ressam Aslı Özok'tan Resim Sergisi
1976 Ankara doğumlu Özok, 2003 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Resim Lisans Programı ve Fresk Uygulamalı Atölyesinden mezun olduktan sonra halen aynı üniversitede Resim Yüksek Lisans Programına devam ediyor.

Bodrum'da Kişisel Sergi
Galeri Artist İstanbul'daki merkez ve şubelerinden sonra Bodrum'da açtığı şubesinde de sanatseverler ile buluşmaya devam ediyor. Galeri Artist Bodrum'daki 2. kişisel sergisinde sanatçı Somnur'un eserlerine yer veriyor.

Beethoven, Montreal ve Balina Sesleri
Monteal, Gora Galeri'de 24 Ağustos tarihinde Gülay Alpay'ın resim sergisi açılıyor. 11 Eylül'e kadar izlenebilecek olan resim sergisinde balina sesleri, Beethoven ve Montreal arasındaki yansımalar anlatılıyor. 

Galeri Artist Sezonu İstanbul'da Açıyor
Galeri Artist-İstanbul Fulya'da bulunan merkez binasında Türk Resminin önemli isimlerinden Bedri Rahmi Eyüboğlu-Eren Eyüboğlu sergisi ile sezonu açıyor. 

'Yere yatın ve Çığlık'ı verin'
Munch'un 'Çığlık' ve 'Madonna' tabloları maskeli silahlı soyguncular tarafından güpegündüz çalındı. Müzenin ne kameraları, ne de alarmı çalışıyordu.

Terrace Galeri'de Sürekli Koleksiyon Sergisi
C. Paul Jennewein'in çalışmalarını içeren 19. yüzyıla ait çağdaş heykel koleksiyonu, çarpıcı heykel, demir para ve madalyon tasarımlarıyla 1999 yılında sergilenmeye başladı. Amerika'nın Florida eyaletinde bulunan Terrace Galerisi'nde 2010 yılına kadar sergi açık kalacak.
Arkitera

Uyarlanabilir Davranış Sergisi
Uyarlanabilir Davranış Sergisi 11 uluslararası sanatçıyı bir araya getiriyor ve insan içindeki ve doğal davranışlar arasındaki çizgi temasını işliyor. 

"Bekleyiş"in fotoğrafları
İstanbul Fotoğraf Kulübü’nün dördüncü karma sergisi, 13 Eylül'den itibaren Dünya Aktüel Kitabevi, Cafe Virgül Sergi Salonu'nda açılıyor.

En büyük yapıtı kendisiydi
Cumhuriyet dönemi sanatının neredeyse tüm serüvenini simgeleyen Semiha Berksoy'un her anı bir performans, dünyadaki varlığı ise bir yapıttı.

Bihrat Mavitan Heykel ve Resim Sergisi
Jazznow Sanat Merkezi&Bar yedinci görsel sanat etkinliğinde ressam ve heykeltraş Bihrat Mavitan'la buluşuyor.

İranlı 19 Objektif Fotoğrafevi'nde
1-14 Ağustos 2004 günleri arasında Fotografevi Koç-Allianz Fotograf Galerisi'nde görülebilecek sergi, 19 İranlı fotografçının 40 kare fotografından oluşan bir karma sergi.

Sanatçının Vendee savaşı
Handan Börüteçene'nin Fransa'da devrim savaşlarını yeniden gündeme getiren sergisi, muhafazakârların tahammülsüzlüğü nedeniyle kapatılma tehlikesi atlattı.

"Bizler Işığı Seven İnsanlarız" ...
Bu yıl ikincisi düzenlenen Philips Fotoğraf Yarışması "Bizler Işığı Seven İnsanlarız" konseptiyle fotoğraf sevenleri tekrar bir araya getirmeyi hedefleniyor.

Sahne arkasının efsane fotoğrafçısı
Pencerenin öte tarafında ete kemiğe bürünmüş mankenler, pencerenin beri tarafındaki el işçiliği ürünü suretlerinin önünden, onların hüzünlü bakışlarını ve sanki kendilerini de öte tarafa aldırmak istercesine uzatılan ellerini umursamadan geçerler. 

11. Koç Allianz Fotoğraf Yarışması'nın konusu belirlendi bir karede "uçmak"
Siyah-beyaz ile renkli olmak üzere iki ayrı dalda düzenlenen fotoğraf yarışmasına son başvuru tarihi 01 Ekim 2004.

Henri Cartier-Bresson hayata veda etti
Ölüm nedeni açıklanmayan Cartier-Bresson dün toprağa verildi. 22 Ağustos'ta 96 yaşına girecek olan Fransız fotoğrafçı Henri Cartier-Bresson'un, 95 yaşında Fransa'nın güneyindeki L'Isle-sur-la-Sorgue'da, iki gün önce hayatını kaybettiği açıklandı.

Gonzalo Martin-Calero Sergisi İstanbul'da
Ünlü sanatçı Gonzalo Martin-Calero, Cervantes Enstitüsü ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen bir sergide, soyut çalışmalarını sanatseverlerin beğenisine sunuyor. Resim ve Heykel Müzesi'nde açılan sergi 15 Ağustos'a kadar izlenebilir. Müze, Pazar ve Pazartesi günleri hariç her gün 10:00 - 19:00 arası ziyarete açık.
İstanbul.com

Levent Narınç Resim Sergisi
Galeri Artist-Bodrum, Levent Narınç’ın eserlerini 25 Temmuz - 13 Ağustos tarihleri arasında Defne Restaurant Bar’da sanatseverlerle buluşturuyor.

Bodrum, açıkhava müzesine döndü
Bodrum'da altı heykeltıraş 20 gün süren çalışması sonucu yapılan heykeller, Aspat Koyu'nda sergileniyor. Tatilcilerin gözde mekanı Bodrum'da kültür turizminin gelişmesi için çalışmalar hız kazandı.

Edgar Degas'nın tabloları sanal müzede
Fransız izlenimci ressam Edgar Degas'nın yapıtları Eczacıbaşı Sanal Müze'de sergileniyor. Küratörlüğünü Selin Hızal'ın yaptığı sergide, "dansın ve kadınların ressamı" olarak tanınan Degas'nın 90 adet tablosu yer alıyor. 

Cumhuriyetin ilk ressamları...
Türkiye İş Bankası, 80. kuruluş yılı kutlamaları kapsamında düzenlediği 'Cumhuriyetin İlk Ressamları' başlıklı sergide cumhuriyetin ilk kuşak ressamlarını bir araya getiriyor. 

Leonardo da Vinci başkentte
Leonardo da Vinci, Rembrandt, Monet, Renoir, Van Gogh, Aivazovsky, Degas, Şair Ahmet Paşa, Osman Hamdi Bey, Mustafa Ayaz ve Yalçın Gökçebağ gibi birbirinden ünlü ressamlar, röprodüksiyon çalışmalarıyla başkente taşındı. Sadece müzelerde görülebilecek, paha biçilmez eserlerin birebir tuvale aktarıldığı çalışmaların geniş kitlelerle buluşmasını amaçlayan Artı Nüans Galeri, pek çoğu başyapıt olan çalışmaları galeride izlenime sundu. Galerinin kataloğundaki bine yakın röprodüksiyon çalışması, yıl içinde açılacak değişik sergilerle başkentlilere sunulacak.
Cumhuriyet

Bilinmeyenleri ile Mevlana Müzesi
Ziyaretçilerin, dua etmek ya da Mevlana’nın düşüncelerinden etkilendikleri için ziyarete geldikleri Mevlana Müzesi, birçok ilginç yönü ve sırlarıyla görenleri adeta büyülüyor.

"Müziğin rengi"
Borusan Kültür ve Sanat Merkezi'nin yedi yıldır sürdürdüğü "Müziğin Rengi" başlıklı çocuk sanat projesinin ikinci sergisi 26 Ağustos'ta açılacak. Dokuma, resim, baskı, rölyef ve kolajdan oluşan son dönem çalışmalarının yer aldığı sergide, atölye etkinlikleri de düzenlenecek.

"Paris-St. Petersburg Alexander Vasiliev Koleksiyonundan Avrupa Modası'nın 300 Yılı" başlıklı sergi uzatıldı
Sakıp Sabancı Müzesi'nde düzenlenen "Paris-St. Petersburg Alexander Vasiliev Koleksiyonundan Avrupa Modası'nın 300 Yılı" başlıklı sergi, gördüğü yoğun ilgi nedeniyle ikinci kez uzatıldı.

Cavit Atmaca sergisi Altınyunus'ta
Katıldığı yarışmalarda birçok ödül kazanan ressam Cavit Atmaca, son yaptığı eserlerini Çeşme'de sergiliyor. Ressam Cavit Atmaca, Çeşme Altın Oteli Yunus Sanat Galerisi'ndeki sergisiyle eserlerini sanatseverlerin beğenisine sunuyor. 

Dünyanın en büyük portresi Ata'nın
'Kralların ressamı' olarak tanınan Cemil Karababa , dünyanın en büyük portresine imza attı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk 'ü resmeden Karababa'nın Türk Silahlı Kuvvetleri 'ne armağan ettiği portre, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Hipodrom'da yüzlerce asker tarafından taşınacak.

Karikatürün Oscar'ı
Karikatürcüler Derneği'nce düzenlenen Uluslararası Nasreddin Hoca Karikatür Yarışması sonuçlandı. 56 ülkeden 1236 karikatürcünün katıldığı yarışmada büyük ödülü Ahmet Öztürk Levent kazandı. 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası'ndan Fotoğraf ve Karikatür Yarışması
İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 50. kuruluş yıl dönümünü bir karikatür ve bir fotoğraf yarışmasıyla kutlamak istiyor. "Kötü Olan Beton Değil" sloganı ile düzenlenen karikatür sergi ve yarışması ile...

'Hayat Ağacı' heykel sergisi
Tuğrul Selçuk' un 'Hayat Ağacı' adlı heykel sergisi 09 Eylül - 09 Ekim tarihleri arasında Galeri Apel 'de yer alacak. Doğum ve ölüm arasındaki süreçte, inanışlar doğrultusunda kimi zaman dinsel...

İtalya Türk ressamları ağırlıyor
İtalya’da Napoli yakınlarında Salerno körfezindeki sahil beldesi olan Praiano, Türk ressamları ağırlıyor. Praiano Belediyesi’nin evsahipliğinde kıyıya 100 metre mesafedeki Gabella Antik Sanat Galerisi’nde düzenlenen karma resim sergisinin açılışı yapıldı.

Modern Sanatta Muamma
Eczacıbaşı Sanal Müzesi, ağustos ayında 'Primitivizm ve Çağdaş Sanat' temasına odaklanıyor. Küratörlüğünü Burcu Pelvanoğlu'nun yaptığı 'Modern Sanatta Bir Muamma: Primitivizm' başlıklı 19. yüzyıl sonunda...

Diyarbakırlı çocukların fotoğrafları Paris'te sergilenecek
Paris Belediyesi'nce yürütülen "Katmandu'dan Paris'e Yaşamın Düşleri Projesi" kapsamında Diyarbakırlı 18 çocuğun çektiği fotoğraf, Paris'te sergilenecek. Diyarbakır'da göç eden ailelerin çocuklarına yönelik hizmet yürüten...

Geleneksel resim yarışması başladı
Türkiye Jokey Kulübü'nün (TJK) düzenlediği 6. TJK Geleneksel Resim Yarışması başladı. Sonuçları 22 Eylül'de açıklanacak olan yarışmanın konusu 'At, At Yarışı, At Yetiştiriciliği ve Hipodromlar' .

21. Yüzyılın Antikaları Sergisi
Real Collection 21. Yüzyılın Antikaları Sergiler Zinciri, geleneksel Türk sanat dallarında eser veren ve sanat camiası tarafından genel kabul görmüş olan sanatçıların eserlerini, Türkiye'nin her yerinde sanatseverlere sunan bir sanat organizasyonu.

Büyükada'da Erdal Alantar'ın Resim Sergisi
Kırk beş yıldır Paris'te yaşayan, yaz aylarını Büyükada'da geçiren Erdal Alantar, sanat yaşamının 45. yılını Büyükada'da açtığı sergi ile kutluyor. Çelik Gülersoy'un restore edip Adalar'a armağan ettiği ve bir Turing işletmesi olan Büyükada Kültür Evi'nde açılan sergi, 01 - 07 Ağustos tarihleri arasında gezilebilecek.

Filyos'ta festival
Antik döneme ait izler taşıyan Zonguldak'ın sahil kasabası Filyos'u kimliğine kavuşturmak amacıyla düzenlenen ''Filyos Kültür Sanat Buluşmaları'' nın birincisi yapıldı. 

Mustafa Uçman'ın resimleri Bodrum'da
Ressam Mustafa Uçman'ın, 17 tablodan oluşan yağlıboya resimleri 15 Ağustos'a kadar Bodrum Turgutreis'teki Yacht Club Galeri'de sergilenecek. 1942 doğumlu olan Uçman, resim konusunda akademik eğitim görmediğini, ancak resim yapma tutkusunu ilkokul çağından beri koruduğunu vurguluyor. Resimlerinin doğaya dönük çalışmalar olduğunu ve anlatımcı - izlenimci bir yol izlediğini belirten Uçman, bugüne kadar birçok karma ve kişisel sergilerle adını duyurdu.
Cumhuriyet

Cam Sanatçısı Jane Cowie İstanbul'da
Cam Ocağı, Avustralyalı gezgin camcı Jane Cowie'yi ağırlıyor. Cam sanatını yaygınlaştırmak ve birikimlerini bu sanata gönül verenlerle paylaşmak için dünyanın dört bir yanında eğitimler veren Jane Cowie üfleme alanında çalışmalar yapıyor.

Siemens Sanat'ta sergi
Güncel ve sanatsal araştırmalar merkezi Siemens Sanat, dördüncü sergisini açtı. Siemens Sanat 'Stratejiler No: 2 Mekân & Form' başlıklı yeni sergisinde, klasik sanat alanlarına getirilen güncel yaklaşımları izleyiciyle buluşturuyor.

Arşiv

Objektifinizden yansıyanlar Fotoğraf forumunda...

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz