Yarışma Projeleri

Uluslararası Archiprix 2003

Tarih: Mayıs 2004
HK/WD2/WWhub

Thomas Raynaud

Ecole Spéciale d'Architecture - E.S.A., Architecture
Paris, Fransa

 

 

 

 

Son yüzyıl içinde, Hong Kong'un büyük bir kısmı, denizi itercesine ıslah edilmiş alanlar üzerine inşa edildi. Bir sonraki yapım aşaması, yani Central ve Wanchai Bölgesi'nin ıslahı, bu süreci tamamlıyor. Bu master plan, sahil boyunca görkemli bir gezinti alanıyla ve kentin altyapısının yeniden düzenlemesi ile ufuk çizgisini donduruyor.

Wanchai Bölgesi'nin gelecekteki genişlemesine yönelik araziyi yeniden yapılandırmayı sağlayan WWhub, melez bir strüktür işlevi görüyor. Kentsel aktivitelerin incelenmesine odaklan projenin tasarımı, mobilite açısından yerlerin ortaya çıkışlarındaki büyümeyi işaret ediyor.

Zemin üzerinde net bir dayanağı olmayan bir platform, bu akışın içinde kendini alanın yapısına uyduruyor ve ulaşım istasyonlarında bir gerilme oluşturuyor. Bu önemli projede kamusal tabaka, yani yollar ve platformlar yeni düzenlemenin içinde yer alıyor. Bu dinamik kamusal alan, birbirini hafifçe sıyıran ve birbirine çarpışan bir çok esnek ve bağımsız yüzeylerden oluşarak değişen hız ve kalite için yollar oluşturuluyor. Bu yollar ulaşım, transit mekanlar, ticari ve eğlence amaçlı alanlar, iş merkezler için yollar.

Bu önemli projenin amacı, kullanıcının kalıcı bir şekilde yararlanmasının ve projedeki mekanların kentin dinamik değişkenlerine uyumunun sağlanması.

Çizimleri büyütmek için üzerlerine tıklayın.

İmaj Galerisi
Uluslararası Archiprix 2003
Uluslararası Archiprix 2003
Yarışma Projeleri Arşivi
Dönem içinde yayınlanan projelerin listesi aşağıdadır. Ayrıntılarına ulaşmak istediğiniz proje başlığını listeden seçiniz.