Sanat

Cam Üfleme

Etkinlik Başlangıç - Bitiş Tarihi: 2 - 15 Temmuz 2006
Yer: İstanbul
Düzenleyen Kurum: Cam Ocağı Vakfı
İletişim
Adres: Öğümce, Cam Okulu Durağı, Beykoz / İstanbul-Türkiye
Telefon: 0216 4333690
Faks: 0216 4333021
Web Sitesi: http://www.camocagi.org/

Cam Ocağı’nda iki haftalık yoğun eğitimler devam ediyor. Okul her yıl olduğu gibi bu yıl da dünyanın farklı ülkelerinden gelen eğitmen ve öğrencileri aynı çatı altında buluşturuyor. 2-15 Temmuz tarihleri arasında yapılacak eğitimlerden birine katılınarak dünya standartlarındaki bu okulda cam yapımını öğrenilebilinir.

Bu eğitimde, tekniğin açık bir şekilde kavranması, fikirlere güven duyulması ve yeni kavramları uygulama cesareti üzerinde durulacak. Öncelikle öğrencilerin var olan becerileri geliştirilecek ve eğitim boyunca, camın sunduğu olanaklardan faydalanmak için kullanabilecekleri çeşitli teknikler ele alınacak. Katılımcılar, mükemmele ulaşma yolunda pratik yapabilecek, takım çalışması ve iletişim yoluyla, kendilerine olan güveni arttırmak istedikleri değişik alanlara girebilecekler.

John de Wit
John de Wit tarihsel referansla bütünleşmiş kap ve kaseleri potansiyel birer heykel olarak görüyor. Bu nedenle 10 yıldır kendisini, cam kapları tual olarak kullanmaya adamış durumda. Kaplar, yerel bir etkinliğin simgesi, dekoratif ve anlatımsal bir uygulamanın yüzeyi ve hayatın bir benzetmesi olarak sanatçının ilgisini çekiyor. Geliştirdiği boyama tekniklerini, İsveç ve İtalyan cam üfleme süreçlerinin karışımıyla birleştirerek ürettiği kap ve objeler, camın genel kullanımının ötesine geçerek, bu malzemenin heykel alanında sunduğu olanakları yansıtıyor. Uluslararası üne sahip bir cam sanatçısı olan John De Wit, Washington'daki Whidbey adası'nda yaşıyor. Seattle'daki Foster/White Galerisi tarafından temsil edilen sanatçının eserleri, ABD'nin her yerinde ve Boeing A.Ş, Microsoft, De Rosa Preserve ve Corning Cam Müzesi koleksiyonlarında yer alıyor. Sanatçı 2005'te Kore'de yapılan 4. Cheongju Uluslararası El Sanatları Bienali'nde ikincilik ödülü kazandı. Ayrıca, cama modern sanatın bir göstergesi olarak odaklanan Urban Glass Art Quarterly dergisinin 2005 sonbahar sayısına konuk edildi.

John de Wit hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

* Başvuru sırasında, eğitim ücretine ek olarak 20 USD kayıt ücreti alınmaktadır.

Konuyla İlgili Linkler
  • Alevle Çalışma
  • Kalıpla Şekillendirme

  • Sanat
    Sanat Etkinlikleri Arşivi
    Sanat etkinliklerine ulaşmak istediğiniz ayı listeden seçiniz.