Haberler

Başkan Kocaoğlu'ndan Özdere'ye 4 Müjde

Tarih: 25 Temmuz 2006 Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi
Bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Özdere Kültür Sanat ve Turizm Festivali’nin açılış törenine katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belde halkına müjdeli haberler verdi. Kocaoğlu, asfaltlama çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu, beldenin su sorununu çözüp arıtma tesisi ve çok amaçlı salon yapacaklarını açıkladı.

Özdere Kültür Sanat ve Turizm Festivali, kortej yürüyüşünün ardından Belediye Meydanı’nda düzenlenen açılış töreni ile devam etti. Törene, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanısıra Menderes Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Özdere Belediye Başkanı Haldun Ertok ile vatandaşlar katıldı.

Törendeki konuşmasında 5216 Sayılı Büyükşehir Yasası’nın çıkmasının ardından yeni bağlanan bütün ilçe ve ilk kademe belediyelerine hizmet götürmeye başladıklarını ifade eden Başkan Aziz Kocaoğlu, bu konuda önemli mesafe katedildiğini belirtti. İzmir’in önemli turistik beldelerinden Özdere’nin de bu program dahilinde hizmetlerden faydalandığını söyleyen Başkan Kocaoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Asfaltlama konusunda çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Çukuraltı’nda çok az bir kısım kaldı. Onu da 10-15 gün içinde bitireceğiz. Yazın Özdere’ye su yetmiyor. Bu sorunu bitirmek için bu kış yoğun bir şekilde çalışacağız. Ayrıca bu sene Özdere’nin arıtma tesisinin belirli bir aşamaya geldiğini göreceksiniz. Planlama çalışmaları bitti. Önümüzdeki seneye yetişmez ama 2008 yazında Özdere arıtma tesisi olan turistik bir belde olacak. Yine önümüzdeki yıla yetiştirmeyi planladığımız bir çok amaçlı salon projemiz var. 400-500 kişinin tiyatro izleyebileceği, çocuklarımızın müsamere ve spor yapacağı, düğünlerin yapılabileceği çok amaçlı salon planlıyoruz. Sayın Başkan yer gösterdiği andan itibaren onun da çalışmaları başlayacak.”

Beldeye gösterdiği ilgi nedeniyle Başkan Aziz Kocaoğlu’na teşekkür plaketi veren Özdere Belediye Başkanı Haldun Ertok da, “Biz yeni çıkan yasa ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanmaktan dolayı son derece mutluyuz. Başkanımızın her konuda desteğini görmek bizi daha da sevindiriyor” dedi. Festivalin açılış töreninde, Türk halk dansları topluluklarının yanı sıra Meksika’dan gelen halk dansları topluluğu da bir gösteri sundu.



Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.