Haberler

İstanbul'a 'kültür garajı'

Tarih: 26 Ocak 2007 Kaynak: Milliyet Yazan: Yasemin Bay
Bağımsız sanat gruplarının buluşacağı tiyatro, müzik, dans, edebiyat okumaları ve atölye çalışmaları gibi geniş yelpazedeki eserlerin yer alacağı "garajistanbul" dün akşam 1000 kişinin katıldığı bir törenle açıldı.

Açılışa 'garajistanbul'un hayata geçirilmesinde öncülük yapan Övül ve Mustafa Avkıran'ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Murathan Mungan, Leyla Alaton, Mehmet Günyeli, Derya Alabora, Orhan Alkaya, Beral Madra, Nuri Çolakoğlu gibi ünlü isimler katıldı.

Övül Avkıran yaptığı konuşmada, "Burası nefes almak, sığınmak, üretebilmek için ama hep birlikte yapabilmek için doğdu. Burası birikmişi paylaşmanın zamanı geldiği için ihtiyaçtan doğan bir mekân. Farkındalık yaratılmak için bir mekân, değişimi, gelişimi gösteribilmek için... 15 ay önce ortada sadece kontratı duran ve arabaların park ettiği bir garajdı. Mekânı bu hale getiren herkese teşekkürler" dedi.

Avkıran, 'garajistanbul'un en büyük destekçilerinden biri olan Yapı Endüstri Merkezi Genel Müdürü Meriç Göktekin'in geçen günlerde 32 yaşında vefat ettiğini söyleyerek onun anısını yaşatacaklarını da ifade etti.

'Sanat hızlı gelişecek'
Şahin de konuşmasında, "Sanat ve sanatçı durağanlığa başkaldırır. Burada bir değişimi yaşıyoruz. Burası Türkiye'de bundan sonra sanatın daha hızlı gelişmesini de sağlayacak" ifadelerini kullandı.

Galatasaray garajının en alt katının çağdaş performatik sanatlar mekânına dönüştürülmesiyle hayat bulan 'garajistanbul', 2010 yılında İstanbul'un kültür başkenti olmasında başaktörlerden biri olmayı hedefliyor.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.