Haberler

Melih Gökçek’in yolu Rusya sınırına dayandı

Tarih: 9 Şubat 2007 Kaynak: Akşam Yazan: Sevil Küçükkoşum
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Atatürk Bulvarı üzerindeki yol çalışması, Rusya Büyükelçiliği’ne takıldı. Belediye, yeni kavşak çalışması nedeniyle genişletmek istediği yol için Avusturya’yı ikna ederek büyükelçilik arazisinden toprak satın alırken Rusya, topraklarından bu kadar kolay vazgeçmedi. Rusya Büyükelçiliği’ne ait toprakların satın alınması, Moskova bürokrasisine takılınca, inşaat çalışmaları Rusya’nın Ticari Ataşeliği önünde durdu.

Bugüne kadarki süreç şöyle gelişti: Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Bulvarı üzerinde geçtiğimiz ekim ayında başlattığı kavşak projesi kapsamında, yolu genişletmek istedi. Bulvar üzerindeki Avusturya ve Rusya Büyükelçilikleri ile çalışmalar başlatıldıktan sonra temasa geçildi ve arazilerinden bir bölümünün kendilerine verilmesi istendi.

Avusturya izin verdi
Viyana Hükümeti, hemen bir heyet yollayarak Ankara ile anlaştı. Ancak, Rusya Büyükelçiliği ile pazarlıklar bu kadar kolay olmadı. Yol çalışması kapsamında, köprü çıkışına denk gelen bahçe yıkılarak, içinden servis yolu geçirilmek istendi. Rus topraklarının, Türkiye’ye satılması ya da takas edilmesi için yapılan talep, Moskova’ya iletildi. Fakat bürokratik işlemlerin uzaması nedeniyle henüz sonuç alınamadı. Elçilik yetkilileri, önerinin Rus Hükümeti tarafından değerlendirmeye alındığını ancak protokol imzalanması için cevap gelmediğini belirtti. Ruslar, belediyenin toprak talebi için geç müracaat ettiğine dikkat çekti.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.