Haberler

6 katlı apartmanı hafriyat çöktürdü

Tarih: 27 Nisan 2007 Kaynak: Hürriyet
Şirinevler’de 25 yıllık 6 katlı Jale Apartmanı, yanda yapılan hafriyatın taşıyıcı kolonlarına zarar vermesi yüzünden dün akşam üzeri büyük bir gürültüyle çöktü. Çatırdama sesleri üzerine boşaltılan binanın enkazında kalan iki kişiden biri yaralı kurtarıldı.

Şirinevler’de yan tarafındaki hafriyat sırasında iş makinesinin taşıma sistemine zarar verdiği 6 katlı 12 daireli bina yıkıldı. Yıkılmadan önce duyulan çatırdama sesleri üzerine bina boşaltıldı. Ancak eşyalarını almak için içeri giren 2 kişi enkaz altında kaldı.

Eskiden berber olduğu ileri sürülen müteahhit Halil Koçbıyıkoğlu, bir ay önce Bahçelievler Belediyesi’nden ruhsat alarak Mahmutbey Caddesi, 7. Sokak üzerindeki Jale Apartmanı’nın yanında üç katlı binanın yıkımına başladı. Önceki gün de hafriyat çalışması başlatıldı. İddiaya göre temel seviyesinde titiz davranması gereken hafriyat ekibi acele etti. Bu acelecilik pahalıya patladı. Çalışmalar sırasında iş makinesinin kepçesi, Jale Apartmanı’nın bodrum katı seviyesindeki taşıma sistemine zarar verdi. Saat 16.00 sıralarında Jale Apartmanı’ndan çatırdama sesleri geldi. Binada bulunanların bir kısmı hemen dışarı çıktı. Ancak 2 kişi eşyalarını kurtarmak için binaya tekrar döndü. Bu kişiler içeride bulunduğu saat 18.00 sıralarında 25 yıl önce yapılan Jale Apartmanı yıkıldı. Olay yerine itfaiye ekipleri, ambulans, iş makineleri ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Muammer Güler ve Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu da olay yerine gelerek bilgi aldı. Eşyalarını almak için binaya girenlerden birinin 33 yaşındaki beyaz eşya satıcısı Özkan Aysan olduğu anlaşıldı. Aysan ile ses teması sağlandı. Arkadaşları Özkan Aysan’ın bina yıkılmadan önce evinin balkonunda sigara içerken gördüklerini söyledi. Sivil savunma ekipleri saat 21.30 sıralarında Özkan Aysan’ı yaralı olarak enkazdan çıkardı. Apartman sakinlerinden market sahibi Atakan Çelik, çatırdama sesleri üzerine binadakileri uyardığını söyledi. Çelik, iki gün önce dükkanından alışveriş yapan müteahhit Koçbıyıkoğlu’nu uyarıp önlem almasını istediğini belirtti.

İstanbul Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürü Can Avcı ise saat 22.30 sıralarında, enkaz altında başka kimsenin bulunmadığını düşündüklerini, ancak emin olmak için 3 ayrı noktada dinleme çalışması yapacaklarını söyledi.

Mahşer yeri gibi
Evleri yıkılanlar ile yakınlarının enkaz altında kaldığını sananların feryatları sokağı mahşer yerine çevirdi. Vali Muammer Güler, "Yıkım çalışması yapılırken önlem alınması gerekiyordu. İhmaller zinciri var. Soruşturma yapılacak" dedi.

2 ay önce de Huzur Apartmanı yıkılmıştı
Zeytinburnu’nda da 21 Şubat 2007 günü sabaha karşı kolonlarından çatırtı sesleri geldikten 15 dakika sonra çöken 5 katlı Huzur Apartmanı’nda oturanlardan ikisi ölmüş, 28 kişi yaralanmıştı.

Görevliler çalışamadı
İtfaiye ekipleri enkazda toplanan kalabalık yüzünden çalışamayınca çevik kuvvet polisi gönderilmesini istedi. İki saat boyunca kurtarmalara yardım etmek isteyenler yıkılan bina üzerinde dolaştı. Arama kurtarma ekiplerinin, enkaz altında canlı olup olmadığını tespit etmek amacıyla özel cihazlarla yapmaya çalıştığı dinleme çalışmaları, çevrede toplanan vatandaşlar nedeniyle güçlükle yürütüldü. Polis ekiplerinin tüm uyarılarına rağmen bölge kalabalıktan arındırılamadı.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.