Haberler

Teknik Yapı Asya yakasındaki eski binaları yeniliyor

Tarih: 3 Mayıs 2007 Kaynak: Referans Yazan: Selma Şenol
İnşaat sektöründe 33 yıldır faaliyet gösteren Teknik Yapı şirketi, İstanbul'un Asya yakasında eski binaları yenilemeye başladı. Mülk sahiplerinin oy birliği ile karar vermesi halinde küçük-büyük proje ayrımı yapmayan şirket, halen Şaşkınbakkal, Göztepe ve Caddebostan'da en küçüğü 10 daireli, en büyüğü 30 daireli üç ayrı binanın yenileme projesini gerçekleştiriyor, Suadiye ve Caddebostan'da da iki ayrı projeye başlamaya hazırlanıyor. Her bir projenin büyüklüğü ortalama 2,5-3 milyon dolar seviyesinde bulunuyor.

Teknik Yapı CEO'su Teoman Metehan, kendilerine mülk sahiplerinden haftada 10-15 yenileme projesi müracaatı geldiğini, ama bunların pek çoğunun hayata geçirilemediğini söyledi. "Maalesef bütün dönüşümleri yapmak mümkün değil" diyen Metehan, bazı yerlerde bir daire sahibinin itirazı nedeniyle oybirliği sağlanamadığını, bazı yerlerde ise inşaat izinlerinin sınırda olması nedeniyle yenileme maliyetini karşılamadığını ifade etti.

Yaptıkları işi küçük ölçekli bir sivil kentsel dönüşüm olarak tanımlayan Metehan, "Biz bir yandan iş yaptığımız Asya yakasında binaların depreme dayanıklı hale getirilmesine yardımcı oluyoruz, bir yandan da cüzi kar bırakan bu işlerle işgücünü sürekli kılıyoruz, makine ve ekipmanların boş durmamasını sağlıyoruz" dedi.

Taşınma masrafı karşılanıyor
Teknik Yapı üzerinde uzlaşma sağlanan projelerde daire sahiplerine birebir yeni daire veriyor. Sınırlı emsal artışından doğan daireyi ise şirket, yenileme projesinin yapım masrafını karşılamak üzere kendisi alıyor. Mülk sahipleri en geç 2 yıl içinde yeni dairelerine kavuşuyor. Aradaki zaman diliminde ödeyecekleri kira giderlerini ve taşınma masrafını ise Teknik Yapı karşılıyor. Teoman Metehan, kira hesaplamasında mülk sahibi ile uzlaştıklarını ve kendi mülklerinin ortalama kirasına denk gelen bir ödeme yaptıklarını söyledi. Metehan, "Mülk sahibinin hayat standardını düşürmesine izin vermiyoruz" dedi.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.