Haberler

‘Toprak renkli çirkin ev’ hâlâ satılık

Tarih: 26 Haziran 2007 Kaynak: Vatan
Halis Toprak’ın Londra’daki evini 50 milyon pounda Roman Abramovich’in aldığı iddia edilmişti.

Londra’da en ünlü evlerin bulunduğu Bishops Caddesi’ni mercek altına alan bir haber yapan Financial Times gazetesi, Toprak’ın malikanesinin uzun süredir üzerinde satılık levhası olmasına rağmen satılamadığını yazdı. Bir süre önce Türk basınında çıkan haberlerde Halis Toprak’ın sözkonusu evi ünlü bir Rus milyardere sattığı bu milyarderin de Roman Abramovich olduğu iddia edilmişti. Abramovich’in Toprak’ın Londra’daki evini almanın yanısıra İstinye’deki Aslanlı Köşkü için de teklif verdiği öne sürülmüştü.

FT’ye göre en değerli evlerin bulunduğu Bishops Caddesi yılın büyük bölümünde sessizliğe bürünüyor. Goldschmidt & Howland’nin emlak uzmanı Alison Beard, İngiltere’nin hatta dünyanın en pahalı konutlarının yer aldığı caddeyi Financial Times için değerlendirirken, caddedeki en ucuz evin fiyatının 10 milyon dolar olduğunu vurguladı. Caddede bugüne kadar 5 değerli evin alım satımına aracılık eden şirketin emlak uzmanı olan Alison Beard’ın cadde ve Toprak’ın malikanesi ile ilgili değerlendirmesi oldukça ilginç:

“Burada evi olan insanlar dünyanın en varlıklıları. Hindistan, Rusya, Nijerya, Suudi Arabistan, Türkiye gibi ülkelerden gelip aldılar. Yılda en fazla 2 ile 3 hafta buraya gelip kalıyorlar. Ne yazık ki bazıları bu kadar bile uğramıyor. Toprak Malikanesi işte bunlardan biri. Hatta bu bakımdan en ünlüsü. Bishops Caddesi’nde yer alıyor. Bu caddede bulunan adı en az telaffuz edilen konut. Taş renkli, çirkin, küçük bir ev. Bir Türk tarafından inşa edilmiş. Sahiplerinin hiç bir zaman yaşamadığı bu konut uzunca bir süredir 50 milyon pounda satışta bekliyor. Bu evin tam yanında ise Hindistan’ın en ünlü işadamlarından Lakshmi Mittal’in evi bulunuyor. Mittal’in malikanesi Türk komşusunun aksine zevk sahibi. Malikane modernliğiyle dikkat çekiyor. Mittal başka bir sokakta 70 milyon pound değerinde bir eve taşınmadan önce buraya geliyordu.“
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.