Haberler

Geçilmez denilen bariyer geçildi

Tarih: 6 Temmuz 2007 Kaynak: Hürriyet Ankara Yazan: Fatih Aktimur
Büyükşehir Belediyesi’nin aracın takla atmasını, yolun karşısına geçmesini engeller dediği New Jersey bariyerleri, Ankaralı sürücüye fayda etmedi.

Eskişehir Yolu Bilkent köprüsü yakınlarında aşırı hız nedeniyle meydana gelen kazada, bir araç Büyükşehir Belediyesi’nin ünlü ’New Jersey’ bariyerlerinin tepesine çıktı. Kazada şans eseri yaralanan olmadı. Önceki gün sabah saatlerinde meydana gelen kazada, can kaybı yaşanmazken kazaya karışan araçlarda maddi hasar oluştu. Opel Vectra marka aracın sürücüsü, yolda seyir halindeyken, plakası belirlenemeyen bir aracın hızla yanından geçmesiyle paniğe kapıldı.

Bariyerin tepesine çıktı
Sürücü, aracın direksiyon hakimiyetini kaybederek yanından geçmekte olan Lada Samara marka araca çarptı. Çarpmanın etkisiyle araç, New Jersey bariyerlerinin tepesine çıktı. Olay yerine gelen trafik ekipleri yol güvenliğini sağlayarak trafik akışını sağlarken, sürücülere aşırı hız uyarısında bulundu.

New Jersey Bariyeri nedir?
Büyükşehir Belediyesi, Esenboğa ve Eskişehir yolu ile Kuğulu 1 ve Kuğulu 2 alt geçitleri inşaatları ile birlikte ’Hayat Kurtaran’ olarak nitelendirdiği New Jersey bariyerlerini bu yollara döşemişti. Bariyerleri üreten BELBETON’ün Genel Müdürü İsmail Temizkök, "Bariyerlerin çarpma esnasında hızı absorbe ederek, aracın takla atmasını, yolun karşısına geçmesini engellediğini" açıklamıştı.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.