Haberler

Hilton’a rezidans planı secim sonrasına kaldı

Tarih: 11 Temmuz 2007 Kaynak: Akşam
Hilton Oteli arazisinde kendine haksız kazanç sağlayacak yeni imar planı için başvuran Aydın Doğan’ın bu hayali seçim sonrasına kaldı. Doğan Grubu’na ait Ortadoğu Otomotiv, rezidans ve iş merkezi yapılmasına imkan veren plan tadilatı yapılmak üzere Şişli Belediyesi’ne başvurmuş, ilçe belediyesi de kabul ederek, dosyayı Büyükşehir Belediyesi’ne göndermişti. Aydın Doğan, 3.5 milyar dolarlık haksız kazanç sağlayacağı bu atakta, Belediye’ye de baskıya başlamıştı. Ancak, aylardır Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gelmesi beklenen Aydın Doğan’ın Hilton Oteli dosyası bu ay toplanan İBB Meclisi’ne yine gelmedi. Belediye Meclis Üyelerinin tatil yapacak olması nedeniyle de Hilton Oteli’nin bulunduğu arazinin plan tadilatı teklif dosyası en erken eylül ayının ikinci haftasında yapılacak meclis toplantısına gelmesi bekleniyor.

İmar komisyonu görüşecek
Seçim öncesi Hilton arazisi dosyayı İBB Meclisi’ne yine gelmezken, dosya mecliste görüşülmesi teklif edilen gündem maddeleri arasında yer bulursa öteki aylarda yapılacak mecliste ele alınacak. Teklif haliyle meclise gelen dosya, belediyenin İmar Komisyonu’na gönderilecek. İmar Komisyonu, teklif hakkında rapor hazırlayacak. Hazırlanan rapor, görüşülmek üzere meclise gelecek. İmar Komisyonu’nun hazırladığı rapor meclis üyelerinin oylarıyla karara bağlanacak.

SİT alanı ilan edildi
İstanbul II. Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, 11 Nisan’da aldığı kararla, bölgeyi SİT alanı ilan ederken, Hilton Otel Binası da taşınmaz kültür varlığı olarak da tescil edilmişti. Araziye ve otel binasına dokunulamayacak olmasına rağmen Aydın Doğan’ın imar değişikliği konusundaki baskıları sürüyor.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.