Haberler

İstanbullular Projeleriyle İstanbul'a yön verecek

Tarih: 27 Temmuz 2007 Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi
İstanbul’un problemlerinin çözümü, sosyal kültürel hayatın geliştirilmesi, hemşehrilerin hayat standartlarının iyileştirilmesi amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 Projem Var sistemi geliştirildi.

İstanbul’un problemlerinin çözümü, sosyal kültürel hayatın geliştirilmesi, hemşehrilerin hayat standartlarının iyileştirilmesi, katılımcı belediyecilik anlayışı çerçevesinde İBB çalışanlarının, İstanbul’da ikamet eden gerçek kişilerin, faaliyette bulunan tüzel kişilerin, orta öğretim kurumları veya öğrencilerinin ve sivil toplum örgütlerinin İstanbul’un yönetimine katılımını sağlamak, bu yönde projeler üretilmesini teşvik etmek, çalışanların performansını artırarak, üretebilirlik özelliklerini ortaya çıkarmak ve kendi işlerinde profesyonel bir ekip anlayışının oluşumunu desteklemek ve ödüllendirmek üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 Projem Var sistemi geliştirilmiştir.

Belediyenin hizmet verdiği her alanda projenin sunulabileceği sistemde değerlendirmeyi, İBB bürokratları, meclis üyeleri, sivil toplum temsilcileri ve üniversiteden akademik kariyere sahip alanında uzman hocalar yapacaklardır. Her üç ayda değerlendirmeler yapılacak ve kamuoyuna duyurulacaktır.

Bu sistem kapsamında yılda en fazla 100 projeye, 5000 YTL’ye kadar ödül verilecektir. Projelerin kullanım hakkı İBB’ye ait olacaktır. Sosyal ve katılımcı belediyecilik anlayışı çerçevesinde geliştirilen bu sistemde, tüm İstanbulluların İstanbul’un yönetimine katılması ve geliştirilen projelerle İstanbul’un sorunlarına çözüm getirilmesi amaçlanmaktadır.

Proje sahipleri, projelerini http://application2.ibb.gov.tr/1projemvar/1projemvar/ adresinden dolduracakları formlarla ya da [email protected] e-posta adresine başvuru formuyla beraber word dosyası olarak ekleyip gönderebileceklerdir. Projesini şahsen getirmek isteyen İstanbullular ise Eğitim Müdürlüğü 1 Projem Var Sekreteryasına bizzat teslim edebileceklerdir.

Ayrıntılı bilgi ve başvuru formuna http://application2.ibb.gov.tr/1projemvar/1projemvar/ adresinden ulaşılabilir.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.