Haberler

Hükümet 3. köprüde ısrarlı

Tarih: 3 Eylül 2007 Kaynak: Cumhuriyet Yazan: Selin Görgüner
İstanbul Boğazı'na yapılması planlanan 3. Boğaz köprüsü için eylül ayının sonunda ihale açılacağı ve köprünün yapımına önümüzdeki ocak ayında başlanacağı belirtiliyor. Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'nın proje çalışmalarına devam ettiği köprü için 5 güzergâhın belirlendiği, tercihin ise Rumeli Kavağı-Beykoz (Yuşa Tepesi) güzergâhı olduğu iddia ediliyor. Üçüncü Boğaz köprüsünden sadece otobüsler, TIR gibi ağır vasıtaların geçeceği, Boğaziçi Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü büyük araç ve ağır vasıtalara tamamen kapatılacağı da ifade ediliyor.

Üçüncü Boğaz Köprüsü yeniden gündeme geldi. İddialara göre Sultanahmet-Üsküdar, Ortaköy-Nakkaştepe, Kireçburnu-Beykoz, Yeniköy- Çubuklu ve Rumeli Kavağı-Beykoz (Yuşa Tepesi) arası şeklinde beş güzergâh belirlendi. Tercih ise Rumeli Kavağı-Beykoz (Yuşa Tepesi) güzergâhından yana kullanıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yetkilileri iddiaları yalanlayarak "Proje tamamlandığında Bayındırlık Bakanlığı ve İBB bunu kamuoyuna duyuracaktır" dedi.

"Üçüncü Köprüye İhtiyaç Yok"
Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Pınar Özden , üçüncü boğaz köprüsünün ulaşım sorununu çözmeyeceğini dile getirerek güzergâh tartışmalarına hiç girmediklerini söyledi. Özden, köprülerin ulaşım sorununu çözmemenin yanı sıra daha da artırdığını belirterek "Bu köprünün yapılması ile yeni bir talan ve rant bölgesi yaratılır. Bayındırlık ve İskân Bakanlığı ile Karayolları Genel Müdürlüğü de bu konuda çok kapalı davranmıştır. Artan tepkilerden dolayı İstanbullular ve sivil toplum kuruluşlarına emri vaki yapılması yoluna gidilmiştir" dedi.

3. köprüye karşı çıkan Beykozlu yurttaşlar da "Beykoz'un yok edilmesine asla izin vermeyeceğiz. " diyerek tepkilerini dile getirdiler.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.