Haberler

Zaha Hadid'in konferansına rekor başvuru yapıldı

Tarih: 11 Ekim 2007 Kaynak: Sabah Yazan: Hasan Erşan
Pritzker Mimarlık Ödülü sahibi ilk kadın mimar olan ve Türkiye'de, Kartal Kıyı Kesimi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin tasarımına imza atan Zaha Hadid'in konuşmacı olarak katılacağı ARKIMEET Konferansı'nın için bir haftada 700 katılımcı başvuruda bulundu. Mimarlık ve tasarım alanlarında dünyaca tanınan Hadid'in, 14 Kasım 2007 Çarşamba günü İş Sanat Kültür Merkezi'nde vereceği ARKIMEET Konferansı için internetten açılan ücretsiz kayıtlara bir hafta içinde 700 başvuru olunca online kayıtlar durduruldu. Bin 500 yakın katılımcının başvuruda bulunması beklenen konferansa salonun 800 kişi kapasiteli olması nedeniyle bu rakamın üzerinde katılımcı alınmayacağını bildirdiler. Arkitera Mimarlık Merkezi'nin 2003'ten bu yana Türkiye'deki mimarlık kültürünün geliştirilmesi için düzenlediği uluslararası ARKIMEET Konferansı'nın 18'ncisi olan konferansta Hadid, mimarlık yaklaşımları ve tasarımları anlatacak. 25 senelik mimarlık hayatı boyunca otomobil tasarımından kent planlamaya, müzeden terminale farklı ölçeklerde birçok projeye imza atan ve dünyanın dört bir yanında çalışmalarını sürdüren Zaha Hadid, 2004 yılında yetenekli ve başarılı yaşayan mimarları onurlandırmak amacıyla verilen Pritzker Mimarlık Ödülü kazanarak, ödül kurulu tarafından "Mimarlık uygulamaları yanında, teorik ve akademik çalışmaları ile modern bir mimar" olarak tanımlandı ve "her zaman yenilikçi" diye nitelendirildi.

Hadid kimdir?
1950 yılında Bağdat'ta doğan Zaha Hadid, mimarlık eğitimini Londra'daki Architectural Association'da tamamladı. Tasarım, uygulama, eğitim ve araştırma çalışmalarını eşzamanlı sürdüren Zaha Hadid, 1977'de Office of the Metropolitan Architecture'a ortak oldu. Harvard Üniversitesi Tasarım Yüksek Okulu'nda Kenzo Tange Kürsüsü'nün ve Chicago'daki Illinois Üniversitesi Mimarlık Okulu'nda Sullivan Kürsüsü'nün başkanlığını yaptı. New York'ta Columbia Üniversitesi'nde Masters Studio'da Misafir Profesör olarak dersler verdi. 2004 yılında New Haven, Connecticut'taki Yale Üniversitesi'nde ve Eero Saarinen Mimari Tasarım Misafir Profesörü olarak çalışan Hadid, halen Viyana'daki Uygulamalı Sanatlar Üniversitesi'nde ders veriyor.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.