Haberler

Miami Sanat Müzesi’nin Yeni Binası Yöre Halkıyla Birlikte Şekillendiriliyor

Tarih: 2 Mayıs 2008 Kaynak: Miami Art Museum Yazan: Özlem Bahadır Kebabcı

Miami Sanat Müzesi MAM’ın yeni merkez binası için geliştirdikleri projede Jacques Herzog ve Pierre de Meuron, ziyaretçileri bahçeden uzaklaştıran görkemli bir strüktür oluşturmak yerine geniş, gölgeli bir veranda ve ana binanın genişletilmiş çatısının altında yer alan bir meydan tasarladı. Oluşturulacak yeni müze, 3 katlı ve 120.000m² olarak planlanmış. Biscayne Körfezi boyunca yayılmış 30 hektarlık bir yeşil alan olan Bicentennial Parkı tarafından çevrelenen yapının 2011 yılında tamamlanması planlanıyor.

Kanopinin delikli çatısı, meydana doğal ışık ve havalandırma sağladığı gibi binanın içi ve park arasında geçirgen bir alan oluşturuyor. Ayrıca açıktan, kapalı alana bu yarı-açık geçiş sayesinde, ziyaretçilere, Miami’nin sıcak nemli iklimiyle, müzenin kontrollü iklimi arasında dengeli bir geçiş imkanı sağlanıyor. Ziyaretçiler parktan meydana geldiğinde, bir dizi ağaç ve kolonla, bu alanı yürüyerek geçtiklerinde ise, müzenin kendisini barındıran bir dizi değişken hacimle karşılaşıyorlar.
Müze ve firma yetkilileri halkı proje konusunda bilgilendirmek ve kamusal katılımı sağlamak üzere sergi veçeşitli programlar düzenledi. Projenin tanıtımı için düzenlenen bu programlar aracılığıyla halka, Miami’nin kültürel gelişiminde önemli rol oynayan projenin gelişim süreci için erken sayılabilecek bir aşamada, mimarların omuzlarının üzerinden projeye bakabilmek ve görüşlerini, eleştiri ve taleplerini bildirmek için imkan tanındı.

Yeni MAM’ın parkla bütünleşmesi, sürdürülebilir enerji programı ve “yeşil” nitelikleri, kademeli geçişe imkan tanıyan yüksek kanopisi ve yöre halkı için oluşturduğu hoş karşılama ortamının, kamusal katılımı destekler yapısının, yeni müze binasını 21.yy’da Miami kentinin sembolü yapması bekleniyor.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.