Haberler

Kültür Bakanı’ndan güvence

Tarih: 8 Mayıs 2008 Kaynak: Milliyet Yazan: Önder Yılmaz
‘Yürütmeyi durdurma’ kararına rağmen Four Seasons Oteli’nin inşaatı sürdürmesi üzerine Kültür ve Turizm Bakanı Günay, “Yargı kararına saygılı olmak zorundayız” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Four Seasons Otel’in yargı kararını dinlemeyerek Bizans Sarayı ve Osmanlı kalıntıları üzerindeki ek inşaatını sürdürmesine, “Yargı kararını savsaklama gibi bir davranışa göz yummayı kimse bizden beklemesin. Yargı kararlarının uygulanacağını firma yöneticileri ile yerel yöneticilere söyledim” dedi.

Günay, daha önce Danıştay’ın 28 Nisan’da açıklanan ek bina inşaatına ilişkin olarak “yürütmeyi durdurma” kararının ardından, “Bu konuda, gerekli talimatlarımızı verdik. Orada arkeolojik parkın aksamaması için yetkili bir ismi belirleyerek parkın yapımına devam edeceğiz. Yargının vereceği nihai kararı hep beraber bekleyeceğiz. Yargı kararına saygılı olmak zorundayız” demişti.

İnşaatın durdurulması konusunda bugüne kadar somut bir adım atmayan Eminönü Belediyesi’ne bağlı İmar Müdürlüğü görevlileri de sadece 30 Nisan’da sözlü uyarıda bulunmuştu.

Şirket bunun üzerine inşaattaki vinci sökmüş ancak otel yetkilileri, “Vincin söküleceği 15 gün önceden belliydi, inşaat devam ediyor” açıklamasında bulunmuştu. Belediye yetkilileri de Milliyet’e “Mühürleme için Belediye Başkanı Nevzat Er’in imzası gerekiyor. Başkan belediyede olmadığından mühürleme birkaç gün içinde uygulanacak. Ancak bir yıkım kararı çıkarılması söz konusu değil. Yürütmeyi durdurma kararına otel yönetiminin itirazı söz konusu. Bunun sonucuna göre hukuki işlem yapılacak” açıklamasını yapmıştı.

Günay: Uyarımızı yaptık
Günay, dün TBMM Genel Kurulu’nda Turizmi Teşvik Kanunu’nda Değişiklik Yapılması’na Dair Kanun Tasarısı görüşülürken CHP’li Ali Rıza Öztürk’ün “Yürütmeyi durdurma kararına rağmen Four Seasons Otel inşaatına devam edilecek mi?” sorusunu yanıtladı. Günay, şunları söyledi: “Ben bu yargı kararı çıkar çıkmaz arkadaşlarımı uyardım. Yargı kararının gerekleri yerine getirilecek. Bunu, firma temsilcilerine de söyledim, ilgili yerel yönetim birimlerine de söyledim. Yargının gösterdiği çerçevede yürüyeceğiz.”
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.