Haberler

Kanadalı ortak geldi, gayrimenkul yönetimine odaklandı

Tarih: 26 Mayıs 2008 Kaynak: Hürriyet Yazan: Nilgün Karataş
Kentbank’ın isim hakkını geri almak konusundaki ısrarını fazla dillendirmeden bekleyerek sürdüren Süzer Grubu, büyüme planlarını gayrimenkul ve gıda sektörleri üzerine kuruyor.

Gıdada Kentucky Fried Chicken ve Pizza Hut’la hem yeni konseptleri devreye sokarak, hem de yeni şubeler açarak büyüyen Süzer, yıllar önce Bahçeşehir’le yatırımcı olarak girdiği gayrimenkul işinde ise yöneticiliğe talip. Gayrimenkul yönetimi konusunda daha önceden Taksim A.Ş.ile deneyimi bulunan grup, Kanadalı Snc-Lavalin ile kurduğu ortak şirketle bu konudaki iddiasını artırdı. Ortak şirket Profac Eko’nun başkanlığını üstlenen Süzer Grubu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Serhan Süzer, otel, plaza ve alışveriş merkezi gibi tesislerin yönetimini üstleneceklerini söyledi.

Otoyol deneyimi bile var
Serhan Süzer’in Kanada’da üniversite eğitimi sırasında bir yöneticisi ile olan tanışıklığını, ortaklığa taşıdığı Kanadalı Snc-Lavalin, uluslararası faaliyet gösteren bir şirket. Ortaklarının 1911’de kurulmuş bir şirket olduğuna dikkat çeken Süzer, şu bilgileri verdi: "Snc-Lavalin bugün itibariyle 30 ülkedeki ofisleri ve halen 100 ülkede devam eden operasyonları ile dünyanın en büyük bir kaç sayılı mühendislik ve inşaat şirketlerinden biri. Bugün 9000’den fazla tesisde 11 milyon metrekare gayrimenkulü işletip, yönetiyor. Portföyünde 117 megawatt kurulu gücü, yaklaşık 50 gemi ve yüzlerce kilometre otoyolu de var. Ortağımızla birlikte gayrimenkul geliştirme ve tesis yönetimi alanında büyümek istiyoruz."

’Bekleyelim görelim’ demedik
Bu arada yurtdışında gayrimenkul işi yapmaya kararlı olduklarını söyleyen Süzer, sözlerine şöyle devam etti: "Hem inşaat ve geliştirme hem de tesis yönetimi konusunda ilgilendiğimiz bazı projeler var. Bunun yanı sıra Türkiye’de hem bu sektörde hem de gıda da büyümeye devam edeceğiz. Geçen yıl hiç açmadığımız kadar çok restoran açmıştık, bu yıl da öyle olacak. ’Bir belirsizlik ortamı var, bekleyelim görelim’ gibi bir durumumuz hiç yok, planlarımızı aynen devam ettiriyoruz. Bir duraksama ve tereddümüz yok. Artık yatırımcılar biliyor ki, bu ülkeye yatırım yapılır. Kısa vadede olaylar olur, ama bu memleketin uzun vadede yukarı yönlü bir trendi var."

Otoyollar ihaleye çıksın o zaman bakarız
Kanadalı ortaklarının otoyol tecrübesinden, önümüzdeki günlerde çıkılması beklenen karayolları ve köprülerin işletim hakkı ihalesinde yararlanıp yararlanmayacakları yönündeki sorumuza ise Serhan Süzer, şu yanıtı verdi: "Ortağımızla, ’otoyol işletmeciliği gibi bir özelleştirme ihalesine girelim mi’ diye bir şey konuşmadık. Ama ihaleye bir çıkılsın, şartlar belli olsun o zaman bakarız.."
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.