Haberler

Günay: Uygun proje gelmezse reddedilir

Tarih: 23 Haziran 2008 Kaynak: Hürriyet
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, MNG Holding'in Güllük Körfezi'nde denizi izinsiz doldurmasıyla ilgili olarak, "Uygun bir proje gelmezse reddedilir" yorumunda bulundu. Gazetecilerin Güllük Körfezi'nde denizi izinsiz dolduran MNG Holding'in, Maliye Bakanlığı'nca ön izin verilen tesis projesine ilişkin sorularını yanıtlayan Günay, şunları söyledi:

"Orada otel ruhsatı almış bir işletme var. Proje dışı ruhsat dışı bir işlem yapmış. Ben bunun eski haline getirilmesini istedim. İlgili birimlere müracat edilmiş bir proje yapma izni ve süresi alınmış. Projeyi bekleyeceğiz. Ortaya nasıl bir proje çıkar, ben teknik eleman değilim. Teknik elemanlar değerlendirecek. Bu ülkede deniz kıyıları değerlendirilmez diye bir şey yok ama, uygun bir proje gelmezse reddedilir, uygun bir proje gelirse kabul edilir. Bu gelecekte ortaya çıkacak. Projenin durumuna göre, sunumuna göre ortaya çıkacak bir durum. Elbette uygun gelmezse reddedilir."

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın kullandığı Türk Hava Kurumu'nun kaçak çatı katının yıkılmasıyla alanın daha da açılacağını kaydeden Günay, Genelkurmay Başkanlığı ile görüşüldüğünü belirtti. Günay, "Kimse o yapının estetik olduğunu, usule, yasaya uygun olduğunu söylemiyor. Ama biz kazmayı vurduk, bekliyoruz" diye konuştu.
Takvim
<<Eylül 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.