Haberler

İnşaatçıların umudu global yeşil fonlar

Tarih: 7 Kasım 2008 Kaynak: Yeni Şafak Yazan: Yılmaz Yıldız
Küresel kriz inşaat sektörünü vurdu. Denetim ve danışmanlık şirketi KPMG, global fonların yeni ilgi odağı ekolojik projeleri, finans sorununun çözümü için fırsat olarak gösterdi.

Gayrimenkul sektörüne yönelik rapor hazırlayan denetim ve danışmanlık şirketi KPMG, sektördeki durgunluğun 2009 sonuna kadar süreceğini belirterek, müteahhitlere finansman konusunda yeni fırsatlar olan alanlara kaymalarını önerdi.

KPMG'nin tüm dünyada ve Türkiye'de, cirosu 30 milyar dolar ile 250 milyon dolar arasında değişen şirketlerin CEO'ları ile yaptığı inşaat sektörü araştırması açıklandı. 

Kaçırılmayacak fırsatlar 
KMPG Denetim Direktörü İsmail Ünal, tüm dünyada yaşanan finansal daralmanın proje finansmanlarını ciddi şekilde etkileyeceğini belirtti. Araştırmanın ABD'de başlayan mortgage krizi öncesinde hazırlandığını ve yaşanan süreçle ilgili herhangi bir tespite yer verilmediğini belirten Ünal, ancak müteahhitler için kaçırılmayacak fırsatlar olduğuna değinildiğini kaydetti. Gayrimenkul sektöründe son dönemde çevreye duyarlı, yeşil projelerin ön plana çıkmaya başladığını vurgulayan Ünal, 'Bu süreçte, 'yeşile duyarlı' şirket unvanını kazanmak, rekabette avantaj elde etmeye yardımcı olacaktır” diye konuştu. 

Çevreye duyarlı şirket kazanır 
Dünyada gayrimenkul sektörüne kaynak aktaran fonların büyük bölümünün çevreci projelere yönelmeye başladığını bildiren Ünal, her 9 dolarlık fondan 1 dolarının bu projelere verildiğini ve bu tip projelerin daha kolay finansman bulduğunu kaydetti. Ünal, Türk müteahhitlerin çevreci projelerle finansman sıkıntısını aşabileceklerini dile getirdi.

KPMG Türkiye Yapı ve İnşaat Sektörü Başkanı ve Denetim Ortağı Nesrin Tuncer, dünyada mortgage krizi ile başlayan ve finansal bir krize dönüşen sorunların 20'ye yakın sektörü olumsuz etkilediğine işaret ederek, “Firmalar finansman sıkıntısı yaşadıkları için projelerini bitirmekte güçlük çekiyorlar” diye konuştu.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.