Haberler

Uludağ`ın geleceği ve gelişimi masaya yatırıldı

Tarih: 10 Kasım 2008 Kaynak: Olay Yazan: Seyit Gündoğan
Kent Konseyi`nin 51. toplantısında Uludağ mercek altına alındı. ‘Dört Mevsim Uludağ` konulu toplantıda, tarihi ve doğal değerleriyle Uludağ`nın gleceği ve gelişimi masaya yatırıldı. Bursa`nın sahip olduğu en önemli değerlerinin başında gelen Uludağ`ın dünü, bugünü ve geleceğinin tartışıldığı oturumu, Kent Konseyi Başkanı Fahreddin Yıldırım, Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Mustafa Ülker ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Tahsin Bulut`tan oluşan divan heyeti yönetti.

Toplantıya konuşmacı olarak Şehir Plancısı Nadir Doğan, Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Gürcan Güleryüz, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanı Celil Çolak, Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nimet Haşil Korkmaz ve Bursa Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu üyesi Şehir Plancısı Umut Göktaş katıldı.

Oturumun açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Başkanı Fahreddin Yıldırım, Bursa`nın farklı bir çok ilin sahip olduğu değerleri tek başına bünyesinde barındırdığına dikkat çekerek, bu değerlerin başında da tarihi ve doğal güzellikleriyle Uludağ`ın geldiğini söyledi. Bursa`nın, tarihi ve doğal değerleri birarada bulunduran bir abide olan Uludağ`ı, yeterince sahip çıkmadığının altını çizen Yıldırım, kentin bundan sonraki süreçte Uludağ`a hakettiği değeri vermesi gerektiğini vurguladı. Yıldırım, bu amaçla Büyükşehir Belediyesi`nin gerekli çalışmaları başlattığını ifade ederek, bunların başında Teleferik`i Oteller Bölgesi`ne ulaşktırma projesinin geldiğini kaydetti.

Şehir Plancısı Nadir Doğan, konuşmasında Uluağ Milli Parkı Uzun Devreli Gelişme Planı hakkında teknik bilgi verdi. Uludağ Milli Parkları için ilk planın Uzun Devreli Gelişme Planı adı altında 1964 yılında hazırlandığına dikkat çekerek, bu planın zamanla sorunlara çözüm üretemez duruma geldiği için Uzun Devreli Gelişme Revizyon Planı`nın zorunlu hale geldiğinin altını çizdi. Uzun Devreli Gelişme Planı`nın hedeflerini ve Uludağ Milli Parkı`nın önemini anlatan Doğan, planlamaya yönelik kriterler hakkında da bilgi verdi.

Doğan`ın ardından söz alan Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Gürcan Güleryüz de, Uludağ`daki biyolojik çeşitlilik hakkında bilgi verirken, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanı Celil Çolak da, Uludağ`ın plan süreçlerini anlattı. Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nimet Haşil Korkmaz Uludağ`daki yaz ve kış sporları konularında bilgi verirken, Bursa Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu üyesi Şehir Plancısı Umut Göktaş ise, Uludağ`ın doğal ve tarihi değerlerinin korunmasının perspektifini değerlendirdi.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.