Haberler

VARYAP, Geleceğin Evlerini Şimdiden Kuruyor

Tarih: 11 Mayıs 2009


VARYAP, Anadolu Yakası'nda Türkiye'nin yeni finans merkezi Ataşehir'in son büyük arsasında "LEED" kriterlerine göre yapacağı karma proje kapsamında 1.500 konut, 5 yıldızlı otel, iş merkezi, ticaret ve sosyal alanlardan oluşan ekolojik yüksek standartlı binalar inşa edilecek. Karma projedeki bütün binalar US Green Building Council (USGB)'ın yeşil bina tasarımı için endüstri standardı olarak kabul edilen LEED kriterlerine göre inşa edilecek. Binalar hem tasarım anlamında, hem de kullanılacak çevreci malzeme seçimi ile yeşil bina özelliği taşıyacak. Nisan ayında lansman öncesi ön satışına başlanan Türkiye'nin LEED kayıtlı ilk yeşil konut projesi VARYAP MERIDIAN 2011 yılında tamamlanacak.

Türkiye'ye birbiri ardına prestijli projeler kazandıran VARYAP, 2009 yılında da İstanbul'a katma değer sağlayacak ekolojik ve yüksek standartlı konut projesini hayata geçirecek. Türkiye'de benzeri görülmemiş "bütünsel sürdürülebilirlik" felsefesini topluma sunan VARYAP, sürdürülebilirlik ilkelerini tek bir çatı altında toplayarak, mimariden peyzaj tasarımına ve altyapı mühendisliğine kadar tüm alanlarda uyguluyor. VARYAP'ın Türkiye'nin yeni finans merkezi olan Ataşehir/Anadolu Yakası'nın son büyük arsasında "LEED" kriterlerine göre yapacağı karma proje kapsamında 1.500 konut, 5 yıldızlı otel, iş merkezi, ticaret ve sosyal alanlardan oluşan ekolojik yüksek standartlı binalar inşa edilecek. Nisan ayında ön satışına başlanan VARYAP MERIDIAN'a ön talepte bulunan özel müşterilere genel lansman öncesi büyük fiyat avantajları sağlandı.

TOKİ ve Emlak Konut GYO ile gerçekleştirilen hasılat paylaşımı modeli ile Türkiye'nin ilk büyük ekolojik karma projesi olan ve toplam 107.000 m2'lik alana yayılı olan projenin %90'ı yeşil alandan, 10.000 m2'lik alanı ise binalardan oluşacak. 1.500 konuttan oluşacak bölümün dışında 50.000 m2 kiralık alana sahip bir iş merkezi ile işletmesi uluslararası bir markaya verilecek 5 yıldızlı otel de proje kapsamında yer alıyor. Proje dahilinde 40 m2'lik stüdyolardan özel tasarımlı penthouse dairelere kadar çok farklı konut seçeneği bulunuyor.

İstanbul'u Dünyada Markalaştıracak İkonik Tasarıma Sahip VARYAP MERIDIAN
Projenin mimarlığını düzenlenen yarışma sonucunda dünyanın dört bir yanında farklı tasarımları ve yeşil binaları ile tanınan, St. Petersburg'daki Gazprom'un Okhta Merkezi, Dubai'deki Palm Jebel Ali and Palm Jumeirah Islands ile Pekin'deki Olympic Green Kongre Merkezi gibi iddialı projelere imza atan ve dünya çapında 15 bürosu bulunan sayılı mimarlık bürolarından İngiliz kökenli "RMJM" şirketinin New York ofisi yapıyor. Projenin tüm mühendislik danışmanlığını ise yine dünyaca ünlü yüksek bina uzmanı İngiliz kökenli Buro Hoppold firması gerçekleştiriyor.

Sürdürülebilir Konut Anlayışıyla İnşa Edilecek
VARYAP, son yıllarda uluslararası gayrimenkul geliştirme sektöründe en çok kabul gören, bulunduğu çevre ve doğal ortamla uyumlu tasarım ve uygulama gerektiren "bütünsel sürdürülebilirlik" anlayışını Türk gayrimenkul piyasasına sunarak bir kez daha standartları yükseltiyor. Tasarım aşamasında alınan önlemler, çevreci malzeme seçimi ve atık yönetimi ile projede %40'a varan enerji ve su tasarrufu ile birlikte, proje sakinlerine yüksek konforda minimum tüketim maliyeti sağlanacak.

Proje kapsamında uygulanan yenilikçi sistemler, teknoloji ve LEED kriterlerinin sağladığı olanaklar, konut sahiplerine daha düşük aidat ve genel giderler olarak geri dönecek.

Avrupa'nın En Büyük Adalet Sarayının Yapımı Devam Ediyor
Bayındırlık Bakanlığı tarafından yaptırılan Türkiye'nin en büyük adalet sarayı projesinin inşaatına devam ediliyor. Çağlayan'da 343.000 m2 inşaat alanı üzerine kurulu Avrupa Yakası Adalet Sarayı'nın 2010 yılında açılması planlanıyor.

Trabzon ve Pendik'te alışveriş merkezi, Bodrum'da konut projesi, Afyon'da Termal Otel 2008 yılında Türkiye'nin en büyük konut projelerinden Uphill Court Ataşehir ve Uphill Court Bahçeşehir projelerini başarıyla tamamlayan VARYAP, alışveriş merkezi alanında da yatırımlarına devam ediyor. 2008 yılında Trabzon'da temeli atılan AVM projesinin bu yıl tamamlanması öngörülüyor. VARYAP'ın Pendik'te kendi arsası üzerinde inşa etmeyi planladığı AVM projesine de 2010 yılında başlanacak.

2010 yılında yapımına başlamayı hedeflediği Afyon Termal Otel ve bunlara ek olarak, Bodrum Yalıkavak ve Bodrum Tilkicik Koyu'nda ise iki konut projesi yine VARYAP güvencesinde inşa edilecek.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.