Haberler

Büyükşehir ile akademik odaların örnek işbirliği

Tarih: 14 Mayıs 2009 Kaynak: Olay
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 19 meslek odasının temsilcileriyle Ördekli Kültür Merkezi'nde bir araya gelerek şehrin geleceğine yön verecek planlama, proje ve yatırımların ortak akılla hayata geçirilmesi yönünde görüş alışverişinde bulundu.

Bursa'nın dinamiklerinin başında akademik odaların geldiğini hatırlatan Başkan Altepe, 'Şehre kısa zamanda uzun mesafeler aldırabilmek için kaynakların yerinde kullanılması gerekiyor. Biz kenti ortak akılla yöneteceğimizi en başında söyledik. Şehrin yönetilmesi ve planlaması ile ilgili de bugün bir adım atarak akademik odalarla konsensüs sağladık. Kent dinamiklerinden Bursa'nın yönetimine katkı sağlarken sorumluluk almalarını da isteyeceğiz. Böylece Bursa'yı hep birlikte ayağa kaldıracağız' dedi.

Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesi Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Başkanı Melih Türa, akademik odalar ile belediyenin bir araya gelmesinin kentin geleceğinin planlanması açısından oldukça yararlı olduğunu kaydetti. 2 saati aşan bir toplantı yaparak kentin geleceğini masaya yatırırken hangi hususlara dikkat edilmesi gerektiğinin de ele alındığını belirten Türa, 'Kısa süre sonra bu birleşmeler periyodik hale dönüşecek ve şehrin eksikliklerinin tespiti daha hızlı yapılabilecek. Ancak öncelikli Bursa'nın başta Büyükşehir sınırları olmak üzere planlaması ve görünen problemlerinin ele alınması gerekiyor. Bunlar üzerinde belediye ile ortaklaşa çalışmalar yürüteceğiz' dedi.

'Bursa Ortak Paydamız'...
Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri ve Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Erdal Aktuğ da akademik odaları teknik birikimlerinden faydalanılması açısından belediye ile yapılan toplantıların faydasının büyük olduğunu söyledi. 'Bursa hepimizin ortak paydasıdır' diyen Aktuğ, bu toplantının kentin hak ettiği seviyeye ulaşması noktasında yapılacak çalışmaların başlangıcı olduğunu vurguladı.

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Necati Şahin ise son 10 yıldır büyükşehir belediye başkanları ile meslek odalarının diyaloglarının çok sağlıklı olmadığını belirterek, önümüzdeki 5 yılın başında Başkan Altepe'nin böyle bir birleşime ev sahipliği yapmasının kent açısından önemli olduğunu vurguladı. Akademik odaların Bursa'da 20 bin üyesi ile büyük bir güç olduğunun altını çizen Şahin, 'Bu gücün Bursa'nın yararına kullanılması gerekiyor. Bunun için Kent Konseyi muhakkak işlevsellik kazanmalı. Kenti birlikte yönetmek için rutin toplantıların dışına çıkılmalı. Bunun için yeni bir sistem oluşturuyoruz. Kent dinamiklerini şehrin yönetimi ve planlamasında daha etkin hale getirecek çalışmalar yapacağız. Bursa kaçak yapılaşma, depremsellik ve ulaşım gibi konulardan yoğun bir baskı altındadır. İşte bu baskının ortadan kaldırılması için yeni bir yönetim ve çalışma sistemi ile kentin sıkıntıları ele alınmalıdır' dedi.

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanı Celil Çolak, Bursa'da son dönemde uzlaşma kültürünün yerleştiğini, Büyükşehir Belediyesi'nin bundan en üst düzeyde istifade ettiğini kaydetti. Çolak, gelecek nesillere bırakılacak Bursa'nın problemlerini hep birlikte ele alarak çözeceklerinin altını çizdi.

Diğer oda başkan ve temsilcileri de Başkan Altepe'nin kent dinamiklerinin görüşlerine gösterdiği saygının Bursa'nın geleceğine dönük umutlarını artırdığını dile getirdiler.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.