Haberler

Hasankeyf'te başlar suya gömüldü

Tarih: 1 Temmuz 2009 Kaynak: Radikal
Ilısu'nun yapımına şartlı destek veren Avusturya ve İsviçre ile Türkiye devletleri, Dicle'de protesto edildi.

Doğa Derneği, ‘Hasankeyf ve Dicle Vadisi'ni yok edeceği halde hâlâ Ilısu Barajı'nın yapımı konusunda ısrar ettikleri' gerekçesiyle Türkiye, Avusturya ve İsviçre'yi protesto etti. Bu ülkeleri temsil eden cansız mankenlerin kafasını Hasankeyf'te Dicle Nehri'nin sularına gömen eylemciler, ‘Kafanızı sudan çıkarın' pankartı açtı.

Ilısu Barajı'na kredi sağlayacak uluslararası konsorsiyumun, çevre, tarih ve insanla ilgili kriterleri tamamlaması için Türkiye'ye verdiği ek süre 6 Temmuz'da doluyor. Alman basınında yer alan haberlere göre Almanya bu sürenin dolmasını beklemeden, konsorsiyumdan çekilme kararı aldı. Geriye Avusturya ve İsviçre kaldı. Çevre Bakanı Veysel Eroğlu ise geçtiğimiz günlerde Radikal'e yaptığı açıklamada uluslararası gelmezse, Türkiye'nin barajı kendi imkânlarıyla tamamlayacağını, bu konuda kararlı olduklarını söylemişti. Hasankeyf ve Dicle Vadisi'nin doğal ve kültürel değerini ortaya koyan bilimsel raporlara karşın Türkiye ile birlikte İsviçre ve Avusturya'nın gerçekleri görmezden gelmeye devam ettiğini belirten Hasankeyf Kampanya Koordinatörü Erkut Ertürk, "Bu ülkelerin de artık kafalarını suyun içinden çıkararak Hasankeyf'e başka gözle bakmalarını ve Hasankeyf'in de içinde yer aldığı Dicle Vadisi'nin değerini görmelerini istiyoruz" dedi.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.