Haberler

'Spekülatöre para kaptırmayın'

Tarih: 2 Temmuz 2009
Bakan Yıldırım üçüncü köprü güzergahını açıkladıktan sonra uyardı: "Ortada dolaşan haritalara itibar etmeyin"

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'da yapılacak üçüncü köprünün proje çalışmalarının tamamlandığını ve yapım ihalesinin yakın zamanda ilan edileceğini belirterek, "Vatandaşlarımızı arsa spekülatörleri konusunda uyarıyorum. Sonra büyük kayıplara uğrayıp, hayal kırıklığı yaşamasınlar" dedi.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları çerçevesinde Beşiktaş'taki Barbaros Hayrettin Paşa Anıtı'nda düzenlenen törene katılan Bakan Yıldırım şunları söyledi: "Üçüncü boğaz köprüsü projemiz bu yıl içinde yap-işlet-devret modeliyle ihale edilecek. Bu köprü, mevcut köprülerimizin üzerinde bir köprü olacak. Böyle önemli projeler gündeme geldiğinde bundan nema sağlamak isteyen fırsatçıların ortaya çıkması doğaldır. Vatandaşlarımızı uyarıyorum. Arsa spekülatörlerine, ortada dolaşan haritalara itibar etmesinler. Paralarını kaptırmasınlar. Sonra hayal kırıklığı ve büyük kayıplar yaşayabilirler. Köprünün inşa edileceği bölge ve güzergahı konusunda bakanlık olarak İBB ile sivil toplum kuruluşlarının da görüşlerini alarak çalışmaları tamamladık. İstanbul'u Karadeniz'e bağlayan yeşil alanlarını hiçbir şekilde tahrip etmeyecek, yerleşimi kuzeye doğru mümkün olduğunca yaymayacak, İstanbul kent içi trafiğini rahatlatmasının yanında daha da önemlisi Batı'dan Doğu'ya transit trafiği alacak bir güzergah seçtik. En kısa sürede ihaleyi ilan edeceğiz."

Marmaray güzergahı değişmez
Ayrılıkçeşme noktasında bulunan tarihi kalıntılar nedeniyle, Marmaray güzergahını değişeceğine yönelik haberlerin de doğru olmadığını söyleyen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Tarihi eser 2004'te ortaya çıkarılmış, kurula tescili yaptırılmış, rölöveleri tamamlanmış. Tarihi eserin bulunduğu noktayla Marmaray güzergahının ilgisi yok. Ayrılıkçeşme İstasyonu'na giden yol bağlantıları üzerinde yapılacak kavşakta kurulacak alt dikmelerden birine isabet etmektedir. Sorun ya dikmenin ötelenerek ya da eserin kurul izniyle aslına zarar verilmeden kaydırılması yoluyla çözümlenecek" dedi.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.