Haberler

Çevre ödüllü Asarsuyu Deresi, çöplüğe döndü

Tarih: 2 Temmuz 2009 Kaynak: Zaman Yazan: Ercan Yıldız
Dünya Su Konseyi ve Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nün Türkiye genelinde düzenlediği derelerin kıyı bandı düzenlemesi yarışmasında Düzce Belediyesi'ne birincilik kazandıran Asarsuyu Deresi 6 ayda çöplüğe döndü.

Düzce şehir merkezinin ortasından geçen ve 7 kilometrelik bir alanda Belediye ile DSİ Genel Müdürlüğü'nün ortaklaşa çalışmasıyla taban kısmına taş döşenen ve çevre düzenlemesi yapılan Asarsuyu Deresi, seçim dönemi ve seçim sonrasında temizleme çalışması yapılmayınca çöplüğe döndü. Asarsuyu Deresi, belediye tarafından, Dünya Su Konseyi ile DSİ'nin birlikte düzenlediği 'Derelerimi Geri İstiyorum' adlı yarışmasına katılmak amacıyla ıslah edilmişti. Düzce Belediyesi, Asarsuyu Deresi'nde gerçekleştirdiği ıslah ve çevre düzenlemesi çalışmasıyla yarışmada iller kategorisinde Türkiye birincisi olmuştu. Yaz mevsiminin gelişiyle birlikte su seviyesi düşen dere yatağı, toprak ve çakılla doldu. Çevre temizliği bilincine sahip olmayan bazı vatandaşların da çöp ve atıklarını attığı dere yatağı kısa sürede ödül kazanmış görüntüsünden uzaklaştı. Dere yatağına temizlik ve bakım da yapılmayınca kısa sürede çöplüğe döndü. Asarsuyu Deresi'ndeki duruma el koyduklarını belirten Düzce Belediyesi Başkan Yardımcısı Bayram Bayraktar, yaz iş programlarına göre dere yataklarının içindeki her türlü atığı temizleyeceklerini açıkladı.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.