Haberler

Tarihi Harran kalesinde restorasyon çalışmaları

Tarih: 2 Temmuz 2009 Kaynak: Yeni Şafak
Dünyanın ilk üniversitesinin bulunduğu Şanlıurfa'nın Harran ilçesindeki tarihi kalede onarım çalışmaları devam ediyor. Tarihi kalenin onarımının yapılması için ilk olarak tel örgülerle etrafı kapatıldı. Tarihi kaleye yerli ve yabancı turistlerin giriş ve çıkışları da engellenmiş oldu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Selami Yıldız, Harran Kalesi'nin restorasyonu için çalışmalara başladıklarını söyledi. Harran Kalesi'nin 3 katlı devasa yapısıyla Dünya Kültür Mirası'na girmesi gereken çok önemli bir yapı olduğunu belirten yetkililer, "Yaptığımız çalışmalarla Harran Dünya Kültür Mirası Aday Listesi'ne girdi. Yapacağımız çalışmalarla adaylığını 2010 yılında inşallah gerçekleştireceğiz. Sayın valimizin ve milletvekillerinin girişimleriyle Harran Kalesi'nin restorasyonu ve çevre düzenlemesini Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yatırım programına aldık ve gerekli ödeneği Bakanlığımız Şanlıurfa İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği hesabına aktardı. Urfa Kalesi'nde olduğu gibi ilk etapta röleve, restitüsyon ve restorasyon projelerini ihale edeceğiz. Projeler koruma kurulunun onayından geçtikten sonra restorasyon ve çevre düzenleme uygulama işlerini ihale edeceğiz" dedi.

2009 yılında Urfa ve Harran kalelerinin restorasyon ve çevre düzenlemesinin bitirilmiş olacağını ifade eden yetkililer, "Urfa Kalesi'nde olduğu gibi, Harran Kalesi de ilk defa kapsamlı bir şekilde onarılacaktır. Kendi dönemimizde 2 kalenin onarımını gerçekleştirme gururunu yaşmış olacağız. Bu projelerin gerçekleştirmesine katkı sağlayan başta sayın bakanımız Ertuğrul Günay'a, sayın valimiz Yusuf Yavaşcan'a ve sayın milletvekillerine teşekkür ederiz" diye konuştu.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.