Haberler

Tanık: Gökçek’in mühendisleri cetvel kullanmayı bilmiyorlar

Tarih: 17 Temmuz 2009 Kaynak: Hürriyet Ankara
Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, yeraltı kavşağı yapılacaksa "trafiğin asla birbirini kesmemesi gerektiğini" belirterek, "Sayın Başkana bu projeyi yapan mühendisler hem cetvel kullanmayı bilmiyorlar, hem de o yöndeki bir uygulamadan ona bilgilendirmedikleri için ortaya çıkacak bir kazada durumunda bu tür olayların yaşanacağı gözönüne alınamamıştır" dedi.

"Bu kenti otolara teslim etme yönündeki ulaşım planından ivedilikle vazgeçilmelidir" dedi.

Tanık, Akay Kavşağı ile ilgili yetki ve sorumluluğun Büyükşehir Belediyesi'nde olduğunu belirterek, Çankaya Belediyesi olarak konuya ilişkin teklifte bulunabileceklerini ve yardım edebileceklerini söyledi.

Akay Kavşağı ile ilgili kararı yargının verdiğini kaydeden Tanık, mahkeme kararının projenin iptalini öngördüğünü ve "bariyerli kapatmayı" içermediğini söyledi. Tanık, bu doğrultuda yeni bir ulaşım planının hazırlanmasının istendiğini ifade etti.

Ulaşıma yönelik belediyecilik anlayışlarının yayanın yaşamını kolaylaştırmaya yönelik olduğunun, araçların hızlı geçmesini sağlamak olmadığının altını çizen Tanık, bu doğrultuda da merkezin taşıt giriş çıkışlarının rahatlatılarak disiplinize edilmesini hedeflediklerini bildirdi.

Üç aydır düzenleme yapsaydı
Tanık, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin üç ay önce gelen mahkeme kararını o dönemden itibaren ele alması, vatandaşa yeni güzergahlar bulma ve yön gösterme konusunda konusunda kolaylık sağlayacak çalışmaları yapması gerektiğini savundu.

Mahkeme kararının yeni bir proje ve çözüm üretmeyi istediğini savunan Tanık, kararın bariyerlerle kapatmayı içermediğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi'nden "bu planı birlikte hazırlayalım, bu sorunu çözelim" önerisi gelmesi durumunda destek vererek, yardımcı olmak istediklerini bildiren Tanık, kalıcı ve sistematik bir plandan yana olduklarını belirtti.

Akay Kavşağı'ndaki trafiğin "facia" tarzında trafik kazalarına yol açabileceğini ileri süren Tanık, bu durumu ortadan kaldıracak şekilde yeni bir plan yapılması gerektiğini söyledi.

Tanık, yeraltı kavşağı yapılacaksa "trafiğin asla birbirini kesmemesi gerektiğini" bunun temel ilkelerden biri olduğunu bildirdi.

Bülent Tanık, "Sayın Başkana bu projeyi yapan mühendisler hem cetvel kullanmayı bilmiyorlar, hem de o yöndeki bir uygulamadan ona bilgilendirmedikleri için ortaya çıkacak bir kazada durumunda bu tür olayların yaşanacağı gözönüne alınamamıştır" diye konuştu.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.