Haberler

Genç'ten peyzaj mimarisine destek

Tarih: 20 Temmuz 2009 Kaynak: Yeni Şafak Yazan: Adnan Bahadır
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "İlçemizde peyzaj çalışmalarına ciddi önem veriyoruz. Belediyemiz, bölgemizde uzman ekiplerle oldukça profesyonel çalışmalara imza atarak bir çok projeyi hayata geçirdi" dedi.

Ankara Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Oğuz Yılmaz, Peyzaj Mimarlar Odası Genel Sekreteri Redife Kolçak ve beraberlerindeki heyet Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i makamında ziyaret etti.

Oğuz Yılmaz başkanlığındaki heyet, 1994 yılındaki İmar Kanunu'nda yer alan ruhsat aşamasında Peyzaj Projeleri, peyzaj mimarları tarafından hazırlanarak belediyelere sunulması ve uygulamaya konulması yönünde Başkan Genç'ten destek istedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Genç, "Peyzaj çalışmalarının uzman mimarlar tarafından yapılması hakikaten çok önemli. Şehrin gelişimi açısından önem arz eden peyzaj uygulamaları için sizleri destekliyorum. İlçemizde peyzaj çalışmalarına ciddi önem veriyoruz. Belediyemiz bölgemizde uzman ekipleriyle oldukça profesyonel çalışmalara imza atarak bir çok projeyi hayata geçirdi. İlçemiz Samsun'un en çok yeşil alana sahip bölgesi konumunda yer alırken, ekolojik dengeyi ve doğal yaşamı koruyarak Samsun'da ses getiren projelere imza attık" dedi.

Peyzaj Mimarisi Önemli
Peyzaj Mimarisinin önemine değinen Genç, "Yerel yönetimlerin olmazsa olmazları arasında bulunan peyzaj çalışmaları bir kentin aynası konumundadır. Nasıl bakarsanız o şekilde görürsünüz. Bölgemizde rekreasyon alanları, parklar, spor ve oyun alanları, kaldırımlar ve çevre düzenlemeleriyle peyzaj alanında İlçemizi en üst seviyelere taşımaya çalıştık, doğayı ve doğal çevre kalitesini koruduk" şeklinde konuştu.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.