Haberler

'Bırakın 303 milyonu 3 milyon lirayı bulamaz'

Tarih: 23 Temmuz 2009 Kaynak: Radikal Yazan: Yüksel Eker, Bünyamin Yıl, Ali Güleryüz
Paşabahçe arazisine 303 milyon liralık teklif veren emlak firmasının sahibi sır. Eski ortak: Bu parayı nasıl öder?

İstanbul Boğazı'ndaki Paşabahçe fabrika arazisine 303.1 milyon TL teklif ederek ihaleyi kazanan merkezi Adana'da bulunan As Asya şirketinin sahiplerine günlerdir ulaşılamazken, eski ortağı emlakçı Mesut Yurter, "50 bin liralık bir şirket bu parayı nasıl öder?" diye şaşkınlığını dile getirdi.

Yurter, birlikte çalıştığı Mümin Gökalp için, "Bırakın 303 milyonu, 3 milyon lirayı bulamaz" yorumu yaptı. Verdiği teklifle bir anda dikkatleri çeken As Asya Gayrimenkul Şirketi'nin eski ve yeni adresleri ile telefonlarından araştıran DHA muhabirleri, hiçbir yerde kendilerine ulaşamadı.

Adana Ticaret Odası (ATO) kayıtlarına göre, halen faal olarak gözüken ancak üyelik aidatı borcu bulunan As Asya Gayrimenkul Şirketi, kayıtlara göre 7 Mart 2006'da faaliyetine başlamış. 50 bin TL sermayeli şirketin adresi ‘Ziyapaşa Mahallesi Güney Kıyıboyu Caddesi Yeşiller Apartmanı B Blok Zemin Kat No:11 Seyhan-Adana' gözüküyor. Ancak, bu adreste böyle bir şirket bulunmuyor. Söz konusu adresteki 7 katlı apartmanın zemin katında 6 işyeri bulunuyor. Gerek işyeri sahipleri, gerekse apartmanda oturanlar da Paşabahçe arazisi ihalesini en yükske teklifi vererek kazanan şirketin ortağı olarak bilinen kişileri tanımıyor. Aynı şirketin yine kent merkezinde şube olarak Reşatbey Mahallesi Çekmegil Apartmanı 1'inci kat olarak gösterdiği yerde de başka bir firma bulunuyor.

1,5 yıl önce kapandı
ATO kayıtlarında, unvanı, ‘As Asya Gayrimenkul Pazarlama, İnşaat Taahhüt, Otomotiv, Oto Kiralama, Turizm, Kamuoyu Araştırmaları, Reklam Hizmetleri ve Matbaacılık, Dayanıklı Tüketim Mamulleri, Gıda Maddeleri İthalat, İhracat ve Ticaret Limited Şirketi' olarak geçen firmada uzun süre çalışan, şirketin de yüzde 1 hisseyle ortakları arasında bulunan Mesut Yurter, şirketin 1.5 yıl önce kapandığını öne sürdü.

Gazetelerde, As Asya Gayrimenkul'ün Paşabahçe arazisi için 303.1 milyon lira teklif verdiğini görünce şaşırdığını kaydeden Yurter, şirkette en büyük hisseye sahip olan Mümin Gökalp'in böylesine yüksek bir para kazanabilmesinin mümkün olmadığını öne sürdü. Yurter, çalışması karşılığı SSK'lı yapılmayıp, şirkette yüzde 1 hisse verildiğini ve Bağ-Kur'lu yapıldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Ben 2006 yılında şirkete iş için gittim. Yeri Turgut Özal Bulvarı'ndaydı. Bir süre sonra muhasebeci evrak hazırladı, notere gittim, imza attım. Benimle birlikte Mümin Gökalp'ın kaynı olan Yakup Dınlamaz, diğer çalışanlar Tayfur Erdoğan, Muhammet Ali Özhan, Metehan Küpelioğlu da yüzde 1 hisse ile şirkete ortak edildiler. En büyük hisse Mümin Gökalp ile Ogün Şahin'e aitti. 1.5 yıl önce şirket dağıldı. Ben hissemi Mümin Gökalp'e devrettim. Demek ki şirket dağılmamış."

Nasıl ödeyecek?
Yurter, çalıştığı dönemde, emlak şirketinin işlerinin çok iyi olup olmadığı ve Gökalp'in bu parayı ödeyip ödeyemeyeceği konusunda ise, şunları söyledi:

"Ben 15 yıldır bu işi yapıyorum. Bu kadar zamanda Mümin Gökalp bu parayı kazanamaz. Amerika'nın en zengin emlakçısı bile bu parayı kazanamaz. 303 milyon lirayı şirket tık diye vermiş mi, yok. Taahhüt etmiş. Bırakın Adana'yı, Türkiye'de hiçbir emlakçı bu parayı ödeyemez. Belki yer dört dörtlüktür. Ama Mümin Gökalp peşin ödeyeceğini söylemişse veremez bu parayı. Belki başka biri vardır. Başka biri aldırtmış olabilir burayı. Çünkü, bırakın 303 milyonu, 3 milyon lirayı bulamaz kendisi. 50 bin liralık bir şirket 3 milyon lirayı nasıl bulacak?"

Aynı şirketin Turgut Özal Bulvarı Mutebel Apartmanı'nda bulunan işyerinin de 1.5 yıl önce tabelasını indirip kapattığı belirlendi.

Adana'daki Ticaret ve Sanayi Odası ile Emlakçılar Odası yetkilileri de hem şirket adını, hem sahibi olarak adı geçenleri tanımadıklarını, ayrıca bu şirketin yıllık aidat ücretlerinin de ödenmediğini söyledi.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.