Haberler

Metro eleştirilerine Kocaoğlu’ndan yanıt

Tarih: 29 Temmuz 2009 Kaynak: Milliyet Yazan: Turan Gültekin
Büyükşehir Belediye Başkanı, kenti şantiyeye çeviren, hem esnafı hem de vatandaşı mağdur eden gecikmelere yönelik eleştirileri ‘yıpratma kampanyası' olarak niteledi, "Bir kaşık suda fırtına koparmanın kimseye faydası yok" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yıllardır bitmeyen metro konusunda yapılan eleştirileri, ‘yıpratma kampanyası' olarak yorumladı. Aliağa-Menderes Raylı Sistemi'nde, Kamu İhali Kurumu ve İdare Mahkemesi'nin durdurma kararları olduğunu belirten Kocaoğlu, şu bilgileri verdi: "Güneyde trenler çalışıyor. Kuzeyde de iş akdini feshettiğimiz konularda, Devlet Demiryolları'nın ihtisas konusu olan projelerinin hepsinde ihaleye çıkıldı. Aliağa-Menderes'i toparlıyoruz, sıkıntımız yok. Çok kısa zamanda güneyde banliyö deneme seferlerinin, yılbaşı gibi de kuzeyde deneme seferlerinin başlayacağına inanıyoruz. Ege Üniversitesi Hastanesi-Bornova Merkez ve Üçyol-Üçkuyular metro hatlarında gerekli çalışmaları yapıyoruz. Üçyol-Üçkuyular hattında şansızlık oldu. İki müteahhitle ciddi sorunlar yaşadık. Gereğini de tüm yasal çerçevede yapıyoruz."

İzmir'in pek çok yerini adeta şantiyeye çeviren, hem esnafı hem de vatandaşı mağdur eden gecikmeler nedeniyle yapılan eleştirileri, ‘kentin moralini bozucu' açıklamalar şeklinde değerlendiren Kocaoğlu, şöyle devam etti: "Maksat dışı, konunun özünün dışındaki açıklamalar bizi üzüyor. Ama biz beş yıldır bu haddini aşan açıklamaların mücadelesini veriyoruz. Bunu dedikoduyla değil, daha fazla çalışarak, daha fazla iş başararak veriyoruz. Kentin moralini bozmaya yönelik çabalar var. Mutlaka içinden ders alacağım konular da çıkıyor, onların da gereğini yapıyorum ama bir kaşık suda fırtına yaratmanın bu kente faydası yok"

‘Şu kriz ortamında moral bozmamalı'
Büyükşehir Belediyesi olarak ev ödevlerini bitirmek üzere olduklarını, önümüzdeki bir ayda İzmir'i zıplatacak projelerini açıklayacaklarını da kaydeden Kocaoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Şu kriz ortamında pozitif enerji salgılamak lazım. Kentin, kente iş yapmak için gelen girişimcilerin morale ihtiyacı var. Eleştiriler, bunu engelleyecek dozda olmamalı.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.