Haberler

3. havalimanı nereye yapılacak?

Tarih: 28 Temmuz 2009 Kaynak: Milliyet Emlak
İstanbul'un 1/100 binlik çevre düzeni planına göre Harem Otogarı ve Haydarpaşa Limanı kaldırılacak, Silivriye'de bir havaalanı yapılacak. İstanbul'un mevcut sorunlarının çözümü ve gelişmesinin sürdürülebilir şekilde sağlanması için hazırlanan 1/100 binlik çevre düzeni planı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın onay ile askıya çıktı. 2023'te kentin nüfusunun 16 milyona çıkacağı tahminiyle hazırlanan plana göre İstanbul'a 3'üncü havalimanı Silivri Gazitepe'ye yapılacak. İstanbul'u ilgilendiren bazı kararlar şöyle:

- Harem Otogarı kaldırılacak.

- TEM Otoyolu üzerinde Silivri, Selimpaşa, Bahçeşehir, Arıcılar, Kavacık, Ataşehir ve Kurtköy'de cep otogarları yapılacak.

- Haydarpaşa Limanı kaldırılacak.

- Ambarlı ve Pendik Limanları mevcut haliyle korunacak.

- Kentin gelecekteki liman ihtiyacı Tekirdağ-Marmara Ereğilisi'ndeki 4 limandan sağlanacak.

- Çorlu ve Sabiha Gökçen havalimanları genişletilecek.

- Silivri'de de yeni bir havalimanı yapılacak.

Top Ulaştırma Bakanlığı'nda
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Silivri'de yapılması planlanan havaalanıyla ilgili olarak "Bu bizim 1/100 bin ölçekli planlarda öngörülen ve İstanbul'un 3. bir havaalanı olarak değerlendirilen bir bölge. Bunun realize edilmesi Ulaştırma Bakanlığı'na ait, onlar ne zaman gerek görürler, onu bilemem ama bizim plan çalışmalarımızda uygun olarak Silivri görülmüş" dedi.

Marmaray devreye girdikten sonra günde 15 bin civarında araç geçen Harem'in artık fonksiyonunun azalacağını kaydeden Topbaş, bundan dolayı Haydarpaşa'daki projenin devamı olarak o bölgede bir kültür merkezi ve opera binası düşündüklerini belirtti. Topbaş, "Boğaz girişinde Selimiye'nin önünde ciddi bir yarışmayla, modern bir projeyi hayata geçirirsek sol tarafta tarihi yarımadanın hemen karşısında da modern çağdaş bir kültür merkezi gibi bir projemiz var" diye konuştu.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.