Haberler

"İnciraltı'nın imara açılması gerekiyor"

Tarih: 26 Temmuz 2010 Kaynak: Yeni Asır Yazan: Tolga Tekin, Ertan Gürcaner, Fatih Yapar
Yeni Asır TV'de önceki akşam İl Genel Meclisi eski Başkanı İsmail Yılmaz'ın hazırlayıp sunduğu "Ne dersiniz" programında soruları yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kenti turizm ve hizmet sektöründe büyütmek istediklerini söyledi.
İzmir'in elinde büyümek için yarımada ve Alsancak Limanı'ndan Karşıyaka Turan'a kadar uzanan liman arkası ile İnciraltı olduğuna dikkat çekti. "İnciraltı'nda bir alan planlıyoruz, 4 katı geçmeyen, ulu ağaçların altında, yeşil dokuda, az katlı bir yer" diyen Kocaoğlu, "Planlama kapsamında İnciraltı'nı ikiye bölen ve Crowne Plaza'ya giden yolu kaldırıp üst tarafa alacağız. Yolun bulunduğu alanı da yeşil alana dahil edeceğiz. Mevcut kent ormanına da ilave yapacağız. EXPO'yu aldığımız takdirde orada yapmayı planlıyoruz" dedi.

Yeni Kent Merkezinin planlama çalışmalarının ise bittiğini dile getiren Kocaoğlu, "Zemin etütleri yapıldı ve geçtiğimiz hafta meclisten geçti. Orada bekleyen yatırımcılar var" dedi.

Aliağa-Menderes Hızlı Tren projesinin bitme aşamasına geldiğini belirten Kocaoğlu, 80 kilometrelik hattın kuzey bölümünde hatta enerji verecek olan tellerin temini dışında bir sıkıntı kalmadığını, 29 Ekim'de büyük bir devlet töreni ile esas açılışı yapmak istediklerini kaydetti.

Kocaoğlu, Torbalı'nın Taşkesik mevkiine kurmak istedikleri ve çevredeki köylülerin tepki gösterdiği çöp tesisiyle ilgili soruları cevaplandırırken de, Konuyla ilgili kişileri Almanya'ya göndererek Düssefdorf kenti yakınında 4-5 ayrı tesisi incelemelerini sağlayacağını kaydetti.

İZULAŞ'ta 12 amire zorunlu izin

İzmir'in Kahramanlar semtinde baba Mehmet ile kızı Rahime Korkmaz'a çarpıp ölümüne neden olan ve ehliyetine el konmasına rağmen 1.5 yıldır belediye otobüsü kullandığı ortaya çıkan İZULAŞ şoförü Hakan Türkseven'in yaptığı kazanın ardından Vali Cahit Kıraç'ın talebiyle İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen müffettiş soruşturması sürdürüyor. Müfettiş, konuyla ilgilileri tek tek dinlerken, soruşturma çeçrevesinde İZULAŞ'ta, 12 amir zorunlu olarak izne çıkarıldı. Görevden el çektirilen bu isimler arasında kazanın ardından Belediye İş Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Zeynel Ersoy tarafından alkollü yakalandığı sırada Türkseven'in yanında olduğu ve ertesi gün Türkseven'i girmesi gereken alkol testine aldırmadığını iddia ettiği İ K'ın da yer aldığı bildirildi.

15 gün süreyle işten el çektirilen 12 kişinin akibetlerinin ne olacağı ise, müfettişin raporuna göre belli olacak.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.