Haberler

MADEINROME

Tarih: 24 Eylül 2010


Doğu ve Batı Roma İmparatorluklarının eski başkentleri, günümüz dünyasının da kültür başkenti olan Roma ve İstanbul.



Tarihsel ve fiziksel yakınlıklar gösteren bu iki şehre, Romalı ve İstanbullu mimarların gözüyle bakılıyor ve bu çerçevede planlanan konferanslar dizisinin ilki, İtalyan The Plan Dergisi, Roma Belediyesi ve BUILDIST' in katkılarıyla, Atelye 70'den Doğu Kaptan ve Insula'nın danışmanlarından Monica Scanu işbirliği ile "MADEINROME" başlığı altında 5 Romalı "genç" ofisin katılımıyla gerçekleştiriliyor. Konferans, Buildist Yapı Malzemeleri Fuarı kapsamında 02 Ekim 2010 Cumartesi günü saat 14:00 - 16:30 arasında İstanbul Fuar Merkezi CNR Expo'da gerçekleşecek.

Katılan Mimarlık Ofisleri Hakkında

IaN+
Farklı mesleki formasyona ve deneyime sahip, üç kişilik bir çekirdek etrafında 1997 yılında kuruldu.

Carmelo Baglivo ve Luca Galofaro proje tasarımı ve teorisi, Stefania Manna mühendislik danışmanlığı üzerine uzmanlaşmış ve deneyimlidir.

IaN+ çoklu disiplinli ofisi, ilişkisel mekân ile peyzaj arasındaki bölge kavramını ve onun kullanıcılarını yeniden tanımlamak amacıyla, teoriyle mimari pratiği örtüştürmeyi ve buluşturmayı hedefliyor.

Projeler, mimari vasıtasıyla çağdaş kentsel durumu her müdahalede açıkça sorgular. Açık ve değişken bir arena olarak yapı ve binanın, özne ve program arasında sürekli tekrarlanan karşılaşmada yol göstermesi gerekir.

Insula Architettura e Ingegneria s.r.l
Insula Architettura e Ingegneria s.r.l. 2002 yılında Eugenio Cipollone, Paolo Orsini ve Roberto Lorenzotti işbirliğiyle kuruldu. Kurulduğu günden beri farklı proje alanlarında, deneysel bir ölçüyü koruyarak, mesleki pratiği araştırdı. Yaptıkları çalışmalar, konut, kamusal mekân, peyzaj, dönüşüm projeleri ve iç mekan tasarımları gibi farklı ölçekteki uygulamaları kapsıyor.

GAP Architetti Associati
GAP Architetti Associati'nin temelleri 1980 yılında, Federico Bilo ve Francesco Orofino tarafından, Roma Üniversitesi'nin laboratuvarlarında atıldı. Alessandro Ciarpella 1997, Claudia Del Colle ise 2004 yılında gruba katıldı.

GAP'ın kurulduğu günden beri çalışmaları, araştırmaya ve uygulamaya yönelik oldu.

GAP Architetti Associati'nin en önemli özelliği katıldığı çok sayıdaki yarışmalardır. Ofisin yaptığı projeler, tek aile konutları, sosyal konutlar, çeşitli konut yenilemeleri, birçok geçici ve kalıcı prototip konut üniteleri, ticaret fuarları için modern ve enerji tasarruflu prototip konutlar, ticari alanlar, kentsel tasarım yarışmaları, şehir master planları şeklinde sıralanabilir.

Ofisin en fazla deneyimi 1992'den beri çok sayıda yaptığı yenileme temaları ve restorasyon projeleridir.

Labics
Labics, Maria Claudia Clemente ve Francesco Isidori tarafından 2002 yılında kuruldu.

Labics, araştırma ve deney yeri olarak düşünüldü. Bu nedenle proje, bağlamla yeni ilişkileri tetikleme kapasitesine sahip ve tüm ölçeklerde gerçeği arayan bir olgudur. Öyle ki proje Labics için bütün ihtiyaçları karşılayan bir araç değildir. Proje oldukça karmaşık bir alanda, gerçeği değiştirme kapasitesi olan, ona yeni anlamlar ve değerler verebilen bir senaryodur. Sentez olarak Labics, mimarisi açık, strüktürel ve bölgesel bir mimaridir ki, tasarımı bağımsız, figüratif referanslar alan nesneler olarak görmez. Yapıların projesi, her ölçekte bölgenin sürdürülebilir olarak dönüşümüne rehberlik etmeye yarayan altlıklardır.

T-studio
T-studio 1991 yılında, açık bir çalışma ve araştırma grubu olarak kuruldu. Çoğulcu katılımlardan, paylaşılan farklı temaların karşılaştırmasından ilham alır. Birlikte veya tek olarak çalışılan projeler ortak bir tartışmanın ürünüdür. Yaptıkları çalışmalar, mimari, peyzaj iç mekân ve kentsel tasarımlar gibi farklı ölçekteki uygulamaları kapsıyor. Aynı zamanda grup üyeleri çeşitli mimarlık fakültelerinde öğretim üyeliği görevlerini sürdürüyor.

Ofis sayısız ulusal ve uluslararası yarışmalarda ödüller kazandı. Bunların bazıları, Napoli Limanı'nın Kentsel Tasarımı, Bratislava Vydrica Kentsel Tasarımı, Bari Tarihi Merkezi'nin Koruma Planı, Taranto Limanı Servis Merkezi Projesi.

Şu an devam etmekte olan uygulamaları ise, Eski Annunziata Kilisesi Dönüşüm Projesi, Foligno Çağdaş Sanat Müzesi, Ganzignano Terme Termal Kompleksi, Roma Corviale Mahallesi Sürdürebilir Konutlar, Vietnam Hanoi Çok Amaçlı Kompleksi, "Cosenz" Kışlası Dönüşüm Projesi, Roma P.Bembo Caddesi Konut Projesi.

BUILdIST Etkinlikleri ile İlgili Önemli Notlar
- BUILdIST kapsamındaki tüm etkinlikler fuar ziyaretçilerine açık ve ücretsizdir.
- Tüm etkinlik programına ait güncel listeye ulaşmak için: www.buildist.com.tr
- Yurtdışından konuşmacıların katıldığı panel ve konferanslar sırasında simultane tercüme olacaktır.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.