Haberler

İzmir'de kentsel dönüşüme hız verilmeli

Tarih: 4 Nisan 2011 Kaynak: Yeni Şafak
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir'de kentsel dönüşüme hız verilmesi gerektiği belirterek, "Büyükşehir Belediye Başkanımız da bu konuya önem veriyor. Bizim 10 bine yakın inşaatçı üyemiz var, TOKİ'ye ihtiyacımız yok. TOKİ, Belediyemiz ile birlikte arsa üretsin" dedi.

Sekretaryası İzmir Ticaret Odası tarafından yürütülen; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) bağlı İzmir'deki oda ve borsaların ortak yönetim kurulu toplantısı Deniz Ticaret Odası'nın evsahipliğinde, Laima gemisinde yapıldı. Toplantıyı yöneten İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, kentsel dönüşümün İzmir için çok önemli bir konu olduğunu söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz ay İzmir'e yaptığı ziyarette 'Ucube binalar var' dediğini hatırlat Demirtaş, "Büyükşehir Belediye Başkanımız da bu konuya çok önem veriyor. Bizim 10 bin inşaatçı üyemiz var. Dönüşümü kendi imkânlarımız ile yapabiliriz. Hem sermaye, hem kalite hem de bilgi açısından yeterliyiz, TOKİ'ye ihtiyacımız yok. TOKİ, Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte arazi ve arsa üretimi için çalışsın" diye konuştu. Demirtaş, kentsel dönüşümün önümüzdeki seçimlerinden ardından İzmir'in en önemli gündem maddelerinden birisi olması gerektiğini ve kentsel dönüşüm için yapılan çalışmalara ivme kazandırılması gerektiğini belirtirken, toplantıda bir Kentsel Dönüşüm Çalışma Komitesi oluşturulması ve bu komitenin oluşumu için Bayındırlık Bakanlığı, Valilik ve Büyükşehir nezdinde girişimde bulunulması kararı alındı. İzmir'in EXPO 2020 adaylığı konusunda kararlılıkla, istekle ve heyecanla Başbakan Erdoğan'ın iki dudağının arasından çıkacak sözü beklediklerini ifade eden Demirtaş, kruvaziyer limanı ihalesi için jeofizik etütlerin tamamlandığını, oşinografik ve benzeri etütler için izin alındığını açıkladı. Demirtaş, "Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile haftada bir; 10 günde bir temas kurarak konuyu takip ediyoruz. Umarız 2011 yılında ihaleye çıkar" diye konuştu.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.