Haberler

Gaziemir ‘kalbine' yeniden kavuşuyor

Tarih: 15 Nisan 2011 Kaynak: Milliyet Ege


Gaziemir Belediyesi'nin projesi, yakın zamana kadar ilçenin kalbi olan AbdullahArda Meydanı'nı canlandıracak, Avrupa'nın en güzel meydanlarına benzetecek

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Abdullah Arda Meydanı'nı da içine alan 79 adanın yeniden inşası için çok özel bir proje hazırlattı. Cumhuriyet öncesinden yakın zamana kadar kentteki sosyal hayatın ve ticaretin nabzının attığı meydan ve çevresindeki düzenlemeyi öngören projeyi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde görevli sosyolog, mimar ve şehir plancılarından olulşan 9 kişilik bir ekip hazırladı. Hasan Güven, Önder ve Abdülhamit Yavuz Caddeleri'nin buluşma noktası olan meydanın, tarihsel önemine uygun biçimde şekillenmesi hedeflendi.

İlçenin kalbi burası
Başkan Şenol, "Benim rüya projem" dediği çalışma hakkında bilgi verirken, "Yakın zamana kadar Gaziemir'in kalbi sayılan bu bölgeyi yeniden canlandırmak istiyoruz. Hisse sahiplerinin anlaşması durumunda burada Avrupa kentlerindeki meydanların bir benzeri yapılacak" diye konuştu. Sinemadan otele, yeraltı otoparkından ticaret merkezine kadar çağdaş yapılaşmanın tüm gereklerinin projede ele alındığını söyleyen Şenol, "Burası tam anlamıyla bir çekim merkezine dönüşecek" dedi.

24 saat yaşayacak
Hazırlanan projede 4 farklı tip konut düşünülürken, bir otel de düşünüldü. Nikâh salonu, sinema salonları, büyük ve küçük ölçekli ticaret merkezlerinin yanı sıra, çeşitli büyüklükte ofisler tasarlandı. Dinlenme ve eğlence alanlarının bulunduğu projede, yeraltı otoparkı da var. 24 saat canlılığın sağlanması hedeflenen meydan projesinde her sokaktan görülebilecek bir kent ekranı da yer alacak.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.