Haberler

Sayfiyeleriyle ünlü Hamburg

Tarih: 11 Mayıs 2011 Kaynak: Yeni Asır Yazan: Ali Filizkan
Hamburg, geniş parkları, iç gölleri, gezinti yolları, hayvanların geniş alanda serbest hareket edebildikleri ilk hayvanat bahçesi olan Hagenbeck hayvanat bahçesi ile halkına ve turistlere keyifli vakit geçirmek için pek çok seçenek sunuyor.

Kentin tam ortasındaki iki büyük iç gölü Binen ve Aussenaltster'in etrafında milyonerler ve milyarderlerin oturduğu villalar varmış. Bu iki göl, Hamburg'ta sayfiye kenti imajını da yaratıyor. Dikkatimizi çeken Hamburg'ta Berlin'e oranla çok az sayıda cami olması. 100 bin civarında Türk'ün yaşadığı Hamburg'un en zengin semti Binen'de villalar arasındaki İran camisi dikkatimizi çekiyor. Caminin cemaatinin de bu kentte yaşayan zengin İran, Arap, Mısır kökenli iş adamları olduğunu öğreniyoruz.

En yüksek bina kiliseler

Binen gölünün etrafını gezerken dikkatimi çeken bir başka şey de Hamburg'taki kiliselerin yüksekliği oldu. Rehberimiz Hamburg'ta kilise kulelerinin bina yüksekliğini tayin ettiğini söyledi. Gerçekten de göl kıyısından resimlediğimiz Hamburg'ta kiliselerin hemen her taraftan görünüyor. Bu nedenle de Hamburg'ta yüksek bina yok.

Polis noktaları

Hamburg'u dolaşırken Türk konsolosluğu önünde kalabalığın hiç eksik olmadığını gördük. Kentte 100 bin, civar illerle birlikte Aşağı Saksonya'da 200 bin civarında Türk'ün olduğunu öğrendik. Almanya'daki Türk konsolosluklarında polis noktası oluşturulmuş. Bir de ABD'deki 11 Eylül baskınından sonra Almanya'daki ABD ve İngiltere konsolosluklarının bulunduğu sokaklar trafiğe kapalı ve polis kontrolünde. Türk konsoloslukları da bölücü terör örgütleri nedeniyle binalarda polis noktası bulunduruyormuş.

2. Dünya Savaşı turizmi

Hamburg limanını gezdik. Limanda dikkati çeken bir deniz altı ve bir bombanın teşhir edilidiğini gördük. U-434 denizaltısının 2 Dünya Savaşı'nda kullanılan Alman denizaltısı olduğunu öğrendik. İçeriye girmek ve fotoğraf çekmek 20 euro. Bu nedenle dışarıdan çektiğimiz resimlerle yetindik. Buradan da limandaki nefis balıkçı lokantasına hareket ettik. Almanlar, Berlin'deki görüntüler, ardından gördüğümüz her kentte 2.Dünya Savaşı'ndan kalan hatıraları turizme çevirmiş.

Operanın başkenti

2,5 milyon nüfusu ile Almanya'nın ikinci büyük kenti Hamburg, kuzey denizi ile Baltık denizi arasında yer alıyor. Kent, geniş parkları, iç gölleri, gezinti yolları, hayvanların etrafı çevrili geniş bir alan üzerinde serbest hareket edebildikleri ilk hayvanat bahçesi olan zengin gelenek Hagenbeck hayvanat bahçesi ile halkına boş vakitlerini değerlendirmek için pek çok olanak sağlıyor.

İlk Alman operası da 1678 yılında Hamburg'ta kurulmuş. Bugün, müzik etkinliklerinde klasik opera ve konserlerden müzikal ve caza kadar çeşitli programlar, Hambug'ta yer alıyor.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.