Haberler

Başkan Topbaş; ‘İstiklal Caddesi'ndeki çalışmalar beğenilinceye kadar sürecek…’

Tarih: 27 Ocak 2006 Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi
Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AKOM’da karla mücadele çalışmalarını değerlendirmek üzere düzenlediği basın toplantısının öncesinde gazetecilerin İstiklâl Caddesi’nde yürütülen zemin yenileme çalışmaları ile Raylı Sistem Daire Başkanlığı ve Çevre Koruma Daire Başkanlığı’ndaki görev değişimiyle ilgili sorularını cevapladı.
Çevre Koruma Daire Başkanı Mahmut Sümen ile Raylı Sistem Daire Başkanı Yunus Balta’nın emekliliğini istediğini açıklayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, şöyle konuştu;
“Çevre Koruma ve Geliştirme Daire Başkanımız yaş haddinden dolayı zorunlu olarak emekliliğini istedi. Raylı Sistemler Daire Başkanımız da dilekçesini vererek emekliliğini istedi, görevden alma değil. Raylı Sistemler Daire Başkanlığı’na bir arkadaşımız vekalet ediyor, yeni bir atama söz konusu değil. Öte yandan, şu anda İETT’ye de atama yapmadık. Kar var, karla mücadele ediyoruz. Yeni bir görev değişikliği yok. Ama emekliliğini talep edenlere biz niye talep ettin demeyiz.”

‘İstiklal Caddesi mükemmel olacak…’
Basın mensuplarının İstiklal Caddesi’ndeki çalışmalarla ilgili sorularını da cevaplayan Başkan Kadir Topbaş, müteahhit firmanın ortay koyduğu çalışmayı beğenmediğini belirterek, “Müteahhit firma çalışmalarını bana beğendirinceye kadar devam ettirecek. Uygulamadaki detaylar hoş değil. Detayların istenildiği gibi yapılmadığını gördüm” dedi.
Hem Büyükşehir Belediyesi’nin teknik elemanlarına, hem de kendi şantiyelerinde çalışan mimar arkadaşlarına müteahhit firmaya detaylar konusunda yardımcı olmalarını ve işi takip etmelerini rica ettiğini ifade eden Topbaş, “Özellikle zemin uygulaması istediğimiz gibi olmadı. ‘Çok hızlı yapıldığından dolayı böyle oldu diyorlar’, ben de bunu kabul etmiyorum. ‘Yüzeyi problemsiz hale getirinceye kadar gerekeni yapacaksınız’ dedim. İstiklal Caddesi’ndeki sorunlar bir bütünlük içersinde çözülecek. Ağaçlandırma ile ilgili farklı bir düzenlememiz var. Bina cephelerinin çiçeklendirilmesiyle ilgili bir çalışmamız var. Bütün bu çalışmalarla İstiklal Caddesi’ni mükemmel hale getirmeyi istiyoruz” diye konuştu.
Çalışmaların 2 aya kadar biteceğini ve şu anda hava şartları müsait olmaması nedeniyle işe ara verildiğini belirten Kadir Topbaş, “Yılbaşına yetiştirelim dedik, oradaki esnaf da Kasım gibi ancak müsait oluruz demişti. Kasım-Aralık gibi girdiğimiz için, malzeme biraz ağır, blok taşlar kullandık. Hava şartları nedeniyle uygulama zorluğu var denildi. Ama biz bunu kabul etmiyoruz, neticeyi bekliyoruz. İş bitirilinceye kadar, kabuller yapılıncaya kadar ödemeler tabi biraz daha az olacak. Hareket etmelerini de engellemeyecek mutlaka, ama iş bitinceye kadar paranın tamamını ödemeyeceğiz.”
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.