Haberler

'Unakıtan'ın villaları protesto edilmeliydi'

Tarih: 12 Şubat 2006 Kaynak: Milliyet

AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, "Liderlerin iki dudağı arasındaki siyaset milletvekillerinin kollarını öyle bir bağlıyor ki insanlar maalesef el kaldırma indirme makinelerine dönüşüyor" dedi.

Bahçeşehir Üniversitesi "Siyaset Okulu" programı kapsamında, "Türk Siyasetinde İşleyiş Sorunları ve Siyasal Etik" konulu bir konuşma yapan Çömez, siyasetin bir meslek, rant aracı ya da iş takip etme aracı olmadığını söyledi.

Çömez, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın SİT alanına kaçak yaptırdığı villalarla ilgili olarak da, "Bu kamusal ve kitlesel bir süreç haline gelseydi, bu konuda villaların önünde protesto gösterileri yapılsaydı, sonuç daha hayırlı olurdu diye düşünüyorum. Benim bir partili arkadaşımın arkasından konuştuğumu düşünmeyin. Ben her yerde aynı şeyleri söylüyorum. Başka bir partiye geçmek gibi bir niyetim de yok" diye konuştu.

Parti içi demokrasinin Türkiye'de eksik olduğunu kaydeden Çömez, şunları söyledi: "Siz farklı bir söylemde bulunduğunuzda parti içinde soyutlanırsınız. O hareketin bir anlamda hainisinizdir. Liderinin yaptığı her hareketi taklit eden bir yapı var ve maalesef Türkiye'de siyaset üretemiyoruz. Liderlerin iki dudağı arasındaki siyaset, milletvekillerinin kollarını öyle bir bağlıyor ki insanlar maalesef el kaldırma indirme makinelerine dönüşüyor."

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.