Haberler

Arkitera Platform Sitesi Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

Tarih: 15 Mayıs 2006

Yeni açılacak olan ve mimarlık-kent planlama alanında profesyonellerden öğrencilere kadar pek çok kesimin kullanabileceği bir kaynak olması hedeflenen Arkitera Platform Sitesi için Arkitera Mimarlık Merkezi’nin üyeleri arasında açtığı yarışma sonuçlandı.

İki aşamalı olan bu yarışmada teknik yeterliliğin sınanması bağlamında 9 kentten yarışmaya katılanlardan en az 3’er fotoğraf göndermeleri istenmişti. Başvurularla beraber gelen fotoğraflarda kentin ya da kent objelerinin algılanması, perspektif ve ışığın kullanımı gibi nitelikler göz önünde bulundurularak İstanbul, İzmir ve Adana’dan 2, diğer 6 kentimizden ise birer kişi Arkitera Platform Sitesi görselleri için yapılacak ortaklaşa çalışmada bulunmak üzere seçildiler.

Kazananların isimleri ve katıldıkları kentler aşağıdaki gibidir;

Diyarbakır
Tahsin Gün

Antalya
Esra Acar

Ankara
Funda Susamoğlu

Bursa
Filiz Abaka

Eskişehir
İrem Boyacı

Trabzon
Özgür Algan

İzmir
Murat Çevikayak
Esra Güneş

Adana 
Hakan Kısacık
Altay Çolak

İstanbul
Ebru Adıyaman
Burak Karaca

Kazananlarla iletişime geçildikten sonra kentin fotoğraflanması istenen noktaları kendilerine belirtilecek ve çekilen fotoğraflar sitede isimlerine referans verilerek kullanılacaktır. Ayrıca kendilerine Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından “Çağdaş Hollanda Mimarlığı: Suyun Altında Yerin Üstünde / Contemporary Dutch Architecture: Under Water Above Ground” ve “Genç Çizgiler – Young Lines 2004” kitapları ile Kale Grubu’ndan da Yansımalar Grubu’nun Reflections of Colors CD’si hediye edilecektir.

Yarışmaya katılan diğer kişilerin gönderdikleri fotoğraflar arşivde tutulacak, gerektiği zaman kendileriyle iletişime geçilecek, fotoğrafların kullanılması durumunda isimlerine referans verilecekti.

Platform Sitesi’ne ve yarışmaya ilgi gösteren herkese Arkitera Mimarlık Merkezi olarak teşekkür ederiz.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.