Haberler

Milas'ta 25 bin kişilik yeni şehir kuracaklar

Tarih: 20 Mayıs 2006 Kaynak: Milliyet Yazan: Fehim Genç
Net Holding ve Ağaoğlu, Milas'ta 11 milyon metrekarelik arazi üzerinde, Türkiye'nin en büyük gayrimenkul projesine başlıyor. Projeyle 25 bin kişinin yaşayacağı yeni bir kent ortaya çıkacak

Net Holding ve Ağaoğlu Grubu, Bodrum-Milas Havaalanı'na 8 kilometre mesafede toplam 11 milyon metrekarelik arazi üzerinde, Türkiye'nin en büyük gayrimenkul ve turizm kompleksini inşa edecek.

Net-Milas Gayrimenkul ve Turizm Geliştirme Projesi, tasarlandığı şekliyle hayata geçirildiğinde burada 25 bin kişi ikamet edecek.

Net Holding'in fizibilitesini yaptığı proje, Milas'ın Kıyıkışlacık köyü sınırları içinde 21 parselde toplam 11 milyon 110 bin metrekarelik alanı kapsıyor.

Değeri 150 milyon dolar olarak belirlenen 760 bin metrekarelik birinci etapta 500 milyon dolarlık yatırım yapılması öngörülüyor.

Kurulacak gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi tarafından yürütülecek projenin, 6-7 yılda tamamlanması bekleniyor.
Orijinal proje alanına ilişkin 1/1000 ölçekli imar planı 1997 yılında onaylandı. Arazide yüzde 16 yapılaşmaya karşılık gelen, 760 bin metrekare inşaat izni alındı.

Salı günü açıklanacak
Konutlar ve turistik tesisler ile ticaret, spor ve eğlence tesislerinin, planı çıkan kısımda yer alması düşünülüyor. Henüz imarı alınmamış olan parsellerde ise yüksek öğrenim kurumu, teknopark ve sağlık tesislerinin yapılması planlanıyor.
Net ve Ağaoğlu grupları, projenin detaylarını salı günü kamuoyuna açıklayacaklar.

Üniversitesi de olacak
Proje sahası üzerinde çeşitli büyüklük ve özelliklerde konutlar, oteller, spor ve eğlence tesisleri, ilk, orta ve yüksek eğitim kurumları, sağlık üniteleri, alışveriş merkezleri ve ofis binalarını kapsayan dev bir şehir kurulması amaçlanıyor.

Projede arkeoloji, ekoloji, botanik, ziraat ve eko-tarım gibi yerel özelliklerle bütünleşen bir yüksek öğrenim birimi kurulacak. Projede yer alacak sağlık tesisleri, hem turizme hem de yöreye hizmet verecek.

Bodrum-Milas Havaalanı'na 8 kilometre mesafede yer alan proje, sürekli olarak büyük şehirde bulunma zorunluluğu olmayan, ancak bağlantılarını sürdürmek durumunda olan sektörlere hitap edecek.

Yazılım ve mimarlık gibi firmaları da buraya çekmek için proje içerisinde bir de teknopark kurulması öngörülüyor.

İstanbul Yaklaşımı'yla borçlarını ödeyecek
Yönetim Kurulu Başkanlığını Besim Tibuk'un yürüttüğü Net Holding'in temeli 1974 yılında, 100 tercüman rehberin 500'er lira sermayeyle ortak olarak kurdukları Net Turizm şirketiyle atıldı. İlk turistik mağazasını İstanbul Nuruosmaniye'de açan grup, zamanla Merit oteller zincirini de bünyesinde bulunduran holdinge dönüştü. Daha sonra krize giren grup, yaklaşık 90 milyon dolarlık borcu nedeniyle 2004 yılında İstanbul Yaklaşımı'na alındı. Bankalarla anlaşan grup, borçlarının 55 milyon dolarlık bölümünü 2012 yılına kadar ödeyecek.

Konut sektöründe çıtayı yükseltti
Yönetim Kurulu Başkanlığını Ali Ağaoğlu'nun yürüttüğü Ağaoğlu Şirketler Grubu, inşaat sektöründe 25 yıldır faaliyet gösteriyor. My City, My Dream, My Country, My Town gibi konut projelerini hayata geçiren grup, Toplu Konut İdaresi'nin Ataşehir'deki arazisi üzerinde 3 bin konutluk My World projesini yürütüyor. Bir süre önce Eltes İnşaat'ı satın alan Ağaoğlu, Ümraniye'de Eltes Güneşi adlı yeni bir toplu konut projesi inşaatına başladı. Turizm sektöründe de faaliyet gösteren grup, Bursa-Uludağ ve Bodrum'da otel işletiyor.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.