Haberler

Dubai Kuleleri arazisi ihale ile satılacak

Tarih: 29 Haziran 2006 Kaynak: Milliyet Yazan: Mehmet Demirkaya
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Levent'te Dubai Kuleleri'nin yapılması düşünülen eski İETT arazisinin satışa çıkartılarak değerlendirileceğini, bu satış ihalesine Dubaililer'in de girebileceğini söyledi.

Milliyet'in sorularını yanıtlayan Topbaş, "Biz, İETT'den belediyemize geçen arsayı şu ana kadar Dubaililer'e vermedik. 'Tapusunu verdiler, 100 milyon dolara sattılar, efendim arsayı geri aldılar' deniyor. Bu yer, şu anda Büyükşehir'in mülkiyetinde" dedi.

Arazinin bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Topbaş, "Arazi satışının yöntemleri var. Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na araziyi koymuyoruz. Parasını alırız onu koyarız ortaklığa. '500 milyon dolar, 350 milyon dolar veririm' diyenler çıktı. Bu rakamları konuşanları resmi yazıyla davet edeceğiz. Kim daha yüksek para verirse araziyi alır" diye konuştu.

'Başka yerde olabilir'
Topbaş, başkasının araziyi alması durumunda Dubai Kuleleri için İstanbul'da birçok arazi olduğunu belirterek, "Dubai Kuleleri projesi, beş milyar dolarlık yatırımın ufak bir parçası. Bir başka yerde başka bir şey yaparız. İlla orası olması gerekmiyor" diye konuştu.

Tartışmalı ihaleyi savundu
İstanbulBüyükşehir Belediyesi'nin (İBB) bu yıl 50 milyon YTL bedelle vereceği İstanbul Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İSMEK) ihalesi ile ilgili tartışmalar sürüyor.
İBB Başkanı Kadir Topbaş, ihaleye aynı kişilere ait farklı şirketlerin katılmasıyla ilgili olarak, "İhale herkese açık. Bizim karşımızda olan şirketin varlığı ve tüzel kişiliğidir. Biz, işi yapabilirliğinin yeterli olup olmamasına bakarız" dedi. Topbaş, geçen yıl yapılan İSMEK ihalesinin de İhale Üst Kurulu'na şikayet edildiğini ve Kurul'un bu şikâyeti reddettiğini söyledi.

Topbaş savundu
Kimseye farklı davranılmadığını savunan Topbaş, şunları söyledi: "İhaleye birileri girsin veya girmesin diye bir müdahale mümkün değil. Şu firma girmesin, belediye bunlara vermesin şeklinde yanlış bir değerlendirme yapılıyor. İhale herkese açık, herkes bunu kullanır. Kimseye farklı muamele yapmak durumunda değiliz. İSMEK güzel bir hizmet kapısı ve devam edecek."

Rakip gibi görünüyorlar
Radikal Gazetesi'nin konu ile ilgili haberine göre, İSMEK ihalesini dört yıldır kazanan Rey, Atlas ve Merkez Medya şirketlerinin sadece adları farklı. Aslında bu şirketlerin üçü de Beyaz Holding'in bağlı şirketleri.
Holdingin yöneticileri, aynı zamanda Refah Partisi'nin kurduğu Kanal 7'nin de yöneticileri. Pazartesi günü yapılan ihalede Atlas - Merkez Medya şirketlerinin karşısına rakip görünümünde çıkan Asal Eğitim'in iki sahibinden biri olan Ercan Sami Erbesler, geçen yıl Merkez Medya'daydı. İhalede rakip görünen firmaların ilişkili olduğu, şartnamesinde firma tarifi yapıldığı ifade ediliyor.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.