reklam

Haberler
19 Eylül 2001 Çarşamba

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

ANTİK&DEKOR Dergisi' nin Yeni Sayısı

16.yüzyılda gelişen ve 17.yüzyılda giderek yaygınlaşan, yaşamın kısalığını, dünyanın geçiciliğini, ölümün kaçınılmazlığını simgelerle anlatan, ölüdoğa türünde resimlere “hiçliğin hiçliği” anlamına gelen “Vanitas” adı verilmektedir. Ahmet Kamil Gören, vanitas olarak adlandırılan ölüdoğa çalışmalarını ve Türk Resminde İlk Vanitas ile Avni Lifij’i kaleme aldı.

Şöhreti Avrupa’ya kadar uzanmış Osmanlı hareminin en büyük eğlencesi hamam sefalarının gizemi, hamam sefalarının ayrılmaz bir parçası olan halıları “HAMMAM KALİÇESİ 440 AKÇE” başlığıyla M.Önder ÇOKAY gözler önüne seriyor.

Christie’s müzayedesinde satışa sunulacak oryantalist eserler “Batının Gözleriyle Büyülü Doğu” sayfalarında. Avrupalı bir koleksiyonerin elinde bulunan, nadir görülen ve az bilinen 19 muhteşem oryantalist tablo sanatseverleri heyecanladıracak.

Christie’s mücevher tutkunlarını da unutmuyor ve Nicole Kidman’ın “Moulin Rouge” filminde taktığı göz alıcı kolyeyi satışa sunuyor. Zarafet ve kusursuzluğuyla dikkat çeken kolyeyi yine müzayede sayfalarında bulacaksınız.

Efes müzesi “Yeni Bulundular” salonunda sergilenen çok değerli bir fildişi friz Roma tarihine ışık tutuyor. Gamze Günay Tuluk bu eseri ayrıntılarıyla inceleyerek bize yakından tanıtıyor.

Taha Toros, natürmorttaki ustalığı ile Süleyman Seyyid Bey’in yaşamına ve eserlerine ışık tutuyor.

Yayınlandığı ilk günden itibaren kendi alanında tartışmasız, rakipsiz tek dergi olan Antik&Dekor, araştırmacılar için bir kılavuz; 66 sayısı birarada başvurulacak bir ansiklopedi; günümüz akımlarını takip ederken geçmişe damgasını vuran ve bu gün hala hayranlık uyandıran sanat akımlarını da gösteren bir rehber; şık, estetik tasarım ve dekorasyon önerileriyle okuyucusunu bilgilendiren bir kaynak; antika, sanat ve müzayede haberleri, sergiler, fuarlar ve antika sanat dünyasından birbirinden ilginç bilimsel araştırmalarla dolu okuyucusunda tutku haline gelmiş iki aylık dergidir.

www.antikalar.com  sitesinde geçmiş sayılarınada ulaşabileceğiniz Antik&Dekor Dergisi, internettede vazgeçemeyeceğiniz rehberiniz olmaya devam edecek.

Eylül 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
           01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Kitap

Anytime (Architecture Series)
by Cynthia C. Davidson (Editor), Anyone Corporation
 List Price: $35.00
Our Price: $28.00
You Save: $7.00 (20%)

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz